آموزش سئو سایت

آموزش سئو به زبانی ساده

آموزش سئو سایت

آموزش سئو به زبانی ساده

الگوریتم پنگوئن چیست و چه کاربردی دارد؟

شنبه, ۳۰ فروردين ۱۳۹۹، ۰۹:۳۷ ب.ظ

گوگل برای نمایش هر چه بهتر و مطابقت بیشتر نتایج جستجوها با خواسته‌های مخاطبانش، الگوریتم‌های مختلفی را به کار می‌گیرد. این الگوریتم‌ها گوگل پاندا، گوگل پنگوئن، کبوتر و مرغ مگس‌خوار نام دارند که هر کدام نقشی مهم در رسیدن به این هدف دارند. اگر از دنبال کنندگان دائم وبلاگ ما باشید، حتماً به یاد دارید که چندی پیش در یک مقاله کامل به بررسی الگوریتم گوگل پاندا پرداختیم. امروز  قصد داریم شما را با یکی دیگر از مهم‌ترین آن‌ها یعنی الگوریتم گوگل پنگوئن آشنا کنیم.

کومیک الگوریتم گوگل پنگوئن

اجازه بدهید پیش از آن‌که بدانیم الگوریتم گوگل پنگوئن چیست، چرا سایت شما را جریمه می‌کند و چگونه می‌توانیم از مجازات آن خلاص شویم، فلسفه پیدایش این الگوریتم را با هم بررسی کنیم.

فلسفه پیدایش الگوریتم گوگل پنگوئن به روایت داستان

موتورهای جستجو در آغاز فعالیت خود، موضوع یک مقاله یا محتوا را بر اساس کلمات کلیدی موجود در صفحات سایت تشخیص می‌دادند. بدین ترتیب که یک کلمه کلیدی هر چه بیشتر در صفحه نشان داده می‌شد، موتور جستجوگر تشخیص می‌داد که این صفحه مربوط به این کلمه کلیدی می‌باشد و آن را در نتایج بالاتر نمایش می‌داد. البته این روش خیلی کارآمد نبود و افراد می‌توانستند به راحتی با کپی پیست کردن کلمات (تا حدی که خواندن محتوا عملاً غیر ممکن می شد)، به رتبه بهتر دست پیدا کنند.

چندی بعد لینک‌ها نیز به عنوان یکی از فاکتورهای مهم سئو و رتبه بندی سایت شدند؛ در واقع همان عاملی که به گوگل اجازه داد بازار موتورهای جستجوگر را در دهۀ ۹۰ احاطه کند. لَری پِیج، یکی از موسسین شرکت گوگل، PageRank را اختراع کرد که به گوگل اجازه می‌داد بر اساس تعداد بک لینک‌ها ، کیفیت یک وب‌سایت را اندازه‌گیری کند. این روش اندازه‌گیری به عنوان یکی از ابزارها در الگوریتم رتبه بندی کلی استفاده می‌شد و توانست محبوبیت بسیار زیادی کسب کند زیرا روش خیلی خوبی برای تعیین کیفیت یک سایت بود.

روش PageRank فوق العاده موثر بود زیرا بر این مبنا پایه‌گذاری شده بود که هر لینک به عنوان یک رای تایید برای یک صفحه به شمار می‌آمد. به طور مثال اگر صفحه‌ای کیفیت لازم را نداشت، هیچ لینکی دریافت نمی‌کرد. در واقع تئوری بیان می‌کرد: هنگامی که فردی به وب‌سایتی (غیر از وب‌سایت خودش) لینک می‌دهد به این معنی است که صفحه مذکور منبع اطلاعاتی مفیدی به شمار می آید. در غیر این‌صورت نمی‌بایست این صفحه لینک شود. همان‌گونه که شما یک رستوران بد به دوست‌تان معرفی نمی‌کنید.

با این حال طولی نکشید که متخصصان سئو روش‌هایی را برای دور زدن قوانین گوگل و دست کاری PageRank و نتایج جستجوی کلمات کلیدی یافتند. در همین راستا، گوگل نیز برای یافتن این سایت‌های اسپم گونه، فعالیت خود را آغاز کرد. فیلتر گذاری‌های متعدد و ارائه آپدیت‌های منظم از روش‌های گوگل برای مقابله با وب سایت‌هایی بود که شایسته رتبۀ یک نتایج جستجو نبودند.

کومیک تاریخچه الگوریتم گوگل پنگوئن

این دور زدن‌ها موتورهای جستجو و گوگل را وادار کرد که برخی از عوامل قرار گیری سایت‌ها در نتایج بالاتر را تغییر دهد و روش کلمات کلیدی و لینک بیلدینگ خود را که قبلاً معرفی کرده بود، بی اعتبار کند؛ بدین ترتیب که معرفی الگوریتم گوگل پنگوئن روش‌های تنبیهی را برای سایت‌هایی که چنین اقدامات اسپم‌گونه‌ای انجام می‌دهند، در نظر گرفته است.

الگوریتم گوگل پنگوئن چیست؟

الگوریتم پنگوئن، در واقع فیلتری است برای مقابله با سایت‌هایی که قصد دارند از طریق روش‌های اسپم مثل  لینک سازی اسپم و پر کردن صفحه با کلمات کلیدی در نتایج جستجوی گوگل، تغییر ایجاد کنند و سایت خود را به رتبه‌های بالاتری بیاورند. به عبارت دیگر، الگوریتم گوگل پنگوئن تلاش می‌کند سایت‌هایی که اسپم به نظر می‌رسند را شناسایی و جریمه کند.

این الگوریتم برای اولین بار در سال ۲۰۱۲ توسط گوگل معرفی شد و از آن پس تنها در دوره‌های مشخصی فعالیت می‌کرد؛ یعنی اگر سایت‌های جریمه شده موارد موجود در گوگل پنالتی خود را اصلاح می‌کردند، باز هم تغییری در وضعیت‌شان ایجاد نمی‌شد. آن‌ها باید منتظر فعالیت دوباره الگوریتم گوگل پنگوئن می‌ماندند و این کار نیز ممکن بود ماه‌ها یا حتی در برخی موارد چند سال به طول بیانجامد.

اما الگوریتم گوگل پنگوئن در حال حاضر، همزمان با خزیدن گوگل در سایت‌ها، به طور مداوم به روز رسانی می‌شود، بنابراین تغییرات کوچکی که در این سیستم ایجاد می شود، دیگر به اطلاع عموم نخواهد رسید. من به شخصه بر این باورم که این مورد، می‌تواند خبر خوبی باشد زیرا متخصصان سئو به سادگی بر روی انجام فعالیت‌های بازاریابی تمرکز می‌کنند و دیگر نگران به روز رسانی‌های گوگل و اعمال جریمه ها نمی‌نباشند.

الگوریتم گوگل پنگوئن روی چه مواردی حساس است؟

چرا الگوریتم گوگل پنگوئن سایت شما را جریمه می‌کند

تمرکز الگوریتم گوگل پنگوئن بیشتر از هر چیزی برروی بک لینک‌های سایت شماست؛ بک لینک‌های زیاد از سایت‌های کم ارزش و یا غیر مرتبط، انکر تکست‌های بیش از حد سئو شده و یا استفاده از کلمه یا عبارت یکسان برای تمام بک لینک‌ها، در کنار استفاده بیش از حد کلمات کلیدی ممکن است موجب جریمه شما توسط الگوریتم گوگل پنگوئن شوند.

    • لینک سازی اسپم (Link Schemes):

با این وجود که لینک‌ها هنوز هم در رتبه بندی گوگل از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند و گوگل بارها این موضوع را شفاف‌سازی کرده، باید به خاطر داشته باشید در عین حال به افراد هشدار داده‌اند که نباید انرژی خود را تنها بر روی لینک بیلدینگ صرف کنند.

فرض کنیم شما یک سایت پنج صفحه‌ای داشته باشید که هیچ سیگنالی از شبکه اجتماعی اجتماعی یا پیج رنک در آن وجود ندارد و در عین حال ۵۰۰۰ بک لینک برای سایت خود ایجاد کرده‌اید. عملکرد سئو چنین وب سایتی غیر معمول است. گوگل از خود خواهد پرسید چرا چنین سایتی که هیچ فعالیت اجتماعی و مارکتینگی ندارد، چنین لینک بیلدینگ قوی دارد؟

BERT: به‌روز رسانی جدید گوگل برای فهمیدن زبان آدمیزادحتما بخوانید: BERT: به‌روز رسانی جدید گوگل برای فهمیدن زبان آدمیزاد

از طرفی دیگر، اگر شما یک سایت معتبر داشته باشید و به شدت بر روی آن کار کنید، مثلاً محتوای خوب تولید کنید، صفحات متعددی بسازید، سیگنال‌های شبکه‌های اجتماعی معتبر کسب کنید و لینک‌های متنی متعدد ایجاد نمایید، به دست آوردن ۵۰۰۰ لینک برای وب سایت شما کاملاً طبیعی به نظر می‌رسد. اگر فعالیت در شبکه‌های اجتماعی و روابط عمومی را به تمامی فعالیت‌های بالا اضافه کنید، یک الگوی معتبر برای کسب و کار خود خواهید داشت.

بنابراین لینک بیلدینگ برای سئو بسیار مهم است، اما لینک تنها یک مورد از فاکتورهای متعددی است که توسط گوگل مورد بررسی قرار می‌گیرد و نمی‌تواند به تنهایی نشان دهنده اعتبار و هویت یک سایت باشد. در حقیقت، به دست آوردن تعداد زیادی لینک ممکن است به خاطر فعالیت‌های بازاریابی عالی باشد. بنابراین بهتر است به دنبال روش‌های لینک بیلدینگ پیشرفته برای خود باشید. در این شرایط متوجه خواهید شد که در یک مسیر درست حرکت می‌کنید.

    • پر کردن صفحه با کلمات کلیدی (Keyword Stuffing):

اگر با علم سئو آشنایی داشته باشید، حتماً عبارت Keyword Stuffing را شنیده‌اید. زمانی که کلمات کلیدی خود را پیدا کردید، سعی کنید بیش از حد بر روی آن تاکید نکنید. لزومی ندارد از کلیدواژه مورد نظرتان در هر جمله استفاده کنید! به خاطر داشته باشید که استفاده بیش از حد از یک کلمه کلیدی در محتوا نتیجه معکوس خواهد داشت و هیچ کمکی به رتبه بندی سایت‌تان نمی‌کند.

خواندن چنین متنی بسیار دشوار است و هیچ کاربری علاقه ندارد محتوایی که تنها برای موتورهای جستجو نوشته شده است را مطالعه کند. همچنین، اگر محتوای خود را بیش از حد برای موتورهای جستجوگر بهینه سازی کنید باید با گوگل پنالتی دست و پنجه نرم کنید. با استفاده از افزونه Yoast به راحتی می‌توانید از چگالی کلمات کلیدی در متن‌تان مطلع شوید. پلاگین Yoast به شما می گوید که ۲.۵% از متن شما باید بر روی کلمه کلیدی مورد نظرتان تمرکز داشته باشد. در صورتی که چگالی کلمات کلیدی بیش از این مقدار باشد، پلاگین Yoast به شما هشدار خواهد داد. در صورتی که با نحوه عملکرد این افزونه آشنایی ندارید، می‌توانید راهنمای کامل افزونه Yoast SEO را در وبلاگ نوین مطالعه کنید.

آیا سایت من توسط گوگل پنگوئن جریمه شده است؟

هنگامی که الگوریتم‌های گوگل پنگوئن متوجه می‌شوند برای دستکاری رتبه وب‌سایت خود در حال ساخت محتوا و بک‌لینک‌های اسپم هستید، سایت شما را برای کلمه کلیدی یا کلمات کلیدی که هدف قرار داده‌اید مجازات می‌کند؛ یک مشخصه ویژه مجازات الگوریتم گوگل پنگوئن این است که بر اساس صفحه عمل می‌کند. (معمولاً بروی صفحۀ اصلی تاثیر می گذارد، اما بعضاً  می‌تواند بروی زیر صفحات نیز تاثیر گذار باشد) به این معنی که صفحه مجازات شده می‌تواند رتبه خود را از دست بدهد در حالی که دیگر صفحات وب سایت رتبه و عملکرد بسیار خوبی دارند.

شدت مجازات توسط الگوریتم گوگل پنگوئن بسیار متغیر است. برای مثال از اُفت چند پله‌ای رتبه صفحه تا از ایندکس خارج شدن صفحه را شامل می‌شود. در صورتی که الگوریتم گوگل پنگوئن شما را تنبیه کند، متوجه تغییرات زیر خواهید شد:

  • سایت‌تان برای یک کلمه کلیدی (یا گروهی از کلمات کلیدی) دچار کاهش ترافیک خواهد شد. برای مثال: صفحه سایت شما برای یکی از کلمات کلیدی از رتبۀ ۲ گوگل به رتبۀ ۳۶۴ تنزل پیدا می‌کند!
  • صفحه‌ای که شامل کلمه کلیدی به خصوص می‌باشد، از ایندکس گوگل خارج خواهد شد (de-indexed) در حالیکه بقیه صفحات سایت در گوگل ایندکس شده باقی می‌ماند.
  • ممکن است در بخش‌های “Search Queries” یا “Manual Actions” در گوگل وبمستر سایت خود، پیغامی با مضمون "لینک سازی غیر طبیعی" دریافت کنید.

در برخی موارد، صفحاتی از سایت‌تان که قرار نیست در رتبه بندی گوگل قرار بگیرند به علت تنبیه توسط الگوریتم گوگل پنگوئن در رنکینگ گوگل قرار خواهند گرفت. به عنوان مثال صفحه "تماس با ما" در وب سایت شما به جای "صفحۀ اصلی" برای کلمه کلیدی اصلی شما نشان داده خواهد شد!

چگونه جریمه الگوریتم گوگل پنگوئن را رفع کنیم؟

الگوریتم گوگل پنگوئن گوگل در درجه اول لینک‌سازی‌های غیر طبیعی مرتبط با سایت شما را شناسایی می‌کند، بدین منظور باید لینک‌هایی که به صفحات شما آسیب می‌رسانند را حذف کنید. اما چه لینک‌هایی برای سایت ما مناسب نیستند؟ پاسخ به این سوال را قبلاً در مقاله‌ای با عنوان بک لینک‌های خوب و بک لینک‌های بد گفته‌ایم که می‌توانید مطالعه کنید.

برای خارج شدن از جریمه الگوریتم گوگل پنگوئن ابتدا لازم است بک‌لینک‌هایی که به خاطر آن تنبیه شده‌اید را شناسایی کنید. این قسمت بسیار مهم هست و باید با دقت فراونی انجام گردد. بدین منظور به روش زیر فهرست کامل بک‌لینک‌های سایت خود را دانلود کنید:

1. وارد داشبورد گوگل وبمستر خود شوید و از قسمت سمت چپ، به منوی Links to Your Site بروید.

2. در بخش Who links the most برروی گزینه more کلیک کنید.

حذف لینک‌های اسپم در گوگل وبمستر

3. در صفحه جدیدی که برای‌تان باز می‌شود، روی گزینه Download more sample links کلیک نمایید و سپس پسوند فایل را انتخاب کنید.

حذف لینک‌های اسپم در گوگل وبمستر

در این لیست نام تمام دامنه‌هایی که به صفحات سایت شما بک‌لینک داده‌اند را مشاهده می‌کنید. می‌بایست سایت‌ها را تک تک چک کنید، آن‌هایی را که اسپم هستند، شناسایی کنید و در یک فایل جداگانه وارد نمایید.

نهایتاً فایل ساخته شده را به به ابزار Disavow links گوگل معرفی نمایید. باید صبر کنید تا ربات خزنده گوگل متوجه این تغییرات شوند. این روند ممکن است از ۳ ساعت تا ۳ ماه طول بکشد که به فرکانس جستجوی ربات و تعداد بک‌لینک‌های حذفی شما بستگی دارد. در برخی موارد، اگر وب سایت شما به صورت دستی جریمه شده است، درخواست تجدید نظر الزامی است.

 

افزایش ترافیک چشمگیر برای کلمۀ کلیدی اصلی وب سایت

افزایش ترافیک چشمگیر برای کلمۀ کلیدی اصلی وب سایت

 

جمع بندی

استفاده از بک لینک و کلمات کلید اسپم‌گونه هیچ معنی و تاثیری بر روی سئو ندارند. زمانی مزارع لینکی و کپی کلمات کلیدی در یک صفحه بر روی سئو تاثیر بسیار مثبت داشتند، اما این کار سبب شد تعداد بسیار زیادی سایت بدون داشتن محتوای مناسب، تعداد زیادی لینک داشته باشند.

متاسفانه، ما در دنیایی زندگی می‌کنیم که بسیاری از کسب و کارها به دنبال سئو ارزان برای وب‌سایت خود هستند و همیشه عده‌ای وجود دارند که پاسخگوی چنین تقاضایی باشند. این نیاز به سئوی ارزان قیمت باعث شده است که سئوکاران مجبور شوند به این خواسته‌ها تن دهند و خ  ما می‌دانیم که سئوی ارزان برابر با سئو با کیفیت نیست. اما به نظر می‌رسد که گوگل با انتشار الگوریتم گوگل پنگوئن جدید، قصد دارد سئوی بی‌کیفیت را برای همیشه از بین ببرد.

من به شخصه امیدوارم الگوریتم گوگل پنگوئن بتواند به این نوع روش های لینک بیلدینگ پایان دهد. الگوریتم گوگل پنگوئن جدید شاید به کمی زمان نیاز داشته باشد، اما مطمئناً روند لینک بیلدینگ را متحول خواهد کرد. پیشنهاد من به شما این است که پیش از آنکه فرآیند لینک سازی تان را آغاز کنید، اول مطمئن شوید محتوای ارزشمندی برای لینک ساختن در اختیار دارید. اگر می‌خواهید اطلاعات دقیق‌تری از فرآیند لینک بیلدینگ به دست آورید، پیشنهاد می‌کنم راهنمای لینک بیلدینگ برای افراد مبتدی که در 7 فصل برای‌تان تهیه کردیم را مطالعه کنید.

در سال 2012 ،گوگل پرده از الگوریتم ضد اسپم جدید خود برداشت. هدف اصلی این الگوریتم مبارزه با لینک‌سازی‌های غیرطبیعی یا اسپم بود. بعد از مدتی این الگوریتم جدید به واسطه توئیتی که توسط مت کاتس منتشر شد، با عنوان الگوریتم پنگوئن شناخته شد.

اظهار نظر مت کاتس در مورد الگوریتم پنگوئن

با اینکه این نام به صورت رسمی توسط گوگل نیز تایید شد، اما تا به حال فلسفه و علت انتخاب آن به شکل رسمی بیان نشده است. البته حدس‌هایی در این مورد زده شده است، اما هیچکدام قانع کننده به نظر نمی رسند. در ادامه به توضیحی مفصل در مورد این الگوریتم می پردازیم و هر آنچه که باید در مورد پنگوئن بدانید را برای‌تان توضیح می‌دهیم.

اگر فرصت کافی برای مطالعه متن را ندارید پیشنهاد میکنیم با مشاهده ویدئو زیر الگوریتم پنگوئن و نحوه عملکرد آن را به صورت کامل بشناسید:

الگوریتم پنگوئن گوگل چیست؟

الگوریتم پنگوئن راهی برای مبارزه با سایت‌هایی بود که قصد داشتند با استفاده از روش‌های غیرطبیعی مانند لینک‌سازی اسپم رتبه بالایی به دست بیاورند. الگوریتم پنگوئن هنوز هم در حال فعالیت است و جزئی از هسته اصلی الگوریتم‌های گوگل است.

این الگوریتم در فاصله‌های زمانی مختلف به وبسایت‌ها مراجعه می‌کند و در صورتی که نشانه‌هایی از لینک‌سازی اسپم یا روش‌های غیرطبیعیِ دیگر به دست بیاورد، ممکن است سایت خاطی را جریمه کند.

الگوریتم پنگوئن برای مبارزه با لینک سازی غیرطبیعی طراحی شده است

پیش از معرفی الگوریتم پنگوئن، تعداد لینک‌ها نقش مهم‌تری را در امتیازدهی به وبسایت‌ها در هنگام بررسی گوگل ایفا می‌کردند. به عبارت دیگر پیش از معرفی این الگوریتم، ربات‌های گوگل در هنگام رتبه‌بندی نتایج، به وبسایت‌هایی که تعداد لینک بیشتری داشتند توجه بیشتری می‌کردند و بدون توجه به کیفیت محتوای وبسایت آن را در بهترین رتبه های صفحه نتایج جستجو قرار می‌دادند.

وظیفه اصلی الگوریتم پنگوئن چیست؟

الگوریتم پنگوئن پاسخ گوگل برای افزایش استفاده از روش‌های سئو کلاه سیاه و لینک‌سازی‌های غیرطبیعی است.Matt Cutts  در جریان کنفرانس SMX  سال 2012 در این مورد گفته بود:

“ما به این فکر کردیم که چطور با محتوای بی کیفیت مبارزه کنیم و برای حل این موضوع الگوریتم پاندا را معرفی کردیم. اما بعد از معرفی این الگوریتم متوجه شدیم که این شروع کار است و هنوز وبسایت های اسپم زیادی وجود دارند. سپس برای حل این مشکل الگوریتم پنگوئن را طراحی کردیم.”

هدف این الگوریتم به طور دقیق، کاهش تاثیرگذاری روش‌های کلاه سیاه و به دست گرفتن کنترل اوضاع توسط گوگل بود. با درک بهترِ فرآیند دریافت لینک، پنگوئن توانست وبسایت‌هایی که اقدام به دریافت لینک‌های طبیعی و معتبر کرده بودند را ارتقاء دهد و وبسایت‌هایی که لینک‌های اسپم و ساختگی دریافت کرده بودند را  از رتبه‌های بالا به قعر نتایج بکشاند.

در ابتدای کار، گوگل در این الگوریتم برای جریمه کردن سایت‌های خاطی، تمرکز خود را تنها بر لینک‌های دریافتی قرار داده بود و به هیچ وجه توجهی به لینک‌های خروجی وبسایت‌ها نداشت.

اگر دوست دارید همه چیز را در مورد الگوریتم پنگوئن بدانید، بک لینک بخرید!

ولی در ادامه لینک های خروجی از سایت و لینک سازی داخلی نیز توسط الگوریتم پنگوئن مورد توجه قرار گرفت.

مبارزه با تکرار کلمه کلیدی

هدف اصلی الگوریتم پنگوئن بررسی سلامت لینک‌سازی سایت‌ها بوده است ولی یکی از وظایف جانبی آن مبارزه با keyword stuffing یا تکرار کلمات کلیدی است. در گذشته برای آن‌که جایگاه مناسبی در نتایج گوگل کسب کنیم کافی بود تا عبارت مورد نظر خود را با درصد مشخصی در محتوا تکرار کنیم.

فکر میکنید 3 درصد از محتوا باید تکرار کلمه کلیدی باشد؟ به پنگوئن سلام کنید…

توجه بیش از ‌اندازه متخصصینِ سئو به این مورد موجب شد تا گوگل راه‌کارهای دیگری برای تعیین موضوع و کلمه کلیدی صفحه در نظر بگیرد و عملا تکرار یا بمباران کلمه کلیدی به عنوان یکی از تکنیک‌های سئو کلاه سیاه شناخته شد. الگوریتم پنگوئن صفحاتی که از این تکنیک استفاده کرده‌اند را شناسایی کرده و موجب می‌شود جایگاه مناسبی در نتایج جستجو کسب نکنند.

به روز رسانی‌های الگوریتم پنگوئن

زمانی که الگوریتم پنگوئن برای اولین بار در سال 2012 شروع به کار کرد موجب تغییرات اساسی در نتایج جستجو شد. طبق آمار رسمی گوگل پنگوئن به صورت مستقیم در 3 درصد از نتایج تاثیر داشت. البته تغییرات الگوریتم پنگوئن مرحله‌ای بود و با به‌روز‌رسانی‌ها بعدی این الگوریتم تاثیرات بیشتری از خود نشان داد. یکی دیگر از مهم‌ترین تغییرات و به روز رسانی‌های این الگوریتم در ماه مه 2013 منتشر شد و با این به‌روزرسانی 2.3 درصد دیگر از نتایج جستجو تحت تاثیر این الگوریتم قرار گرفتند.

همانطور که گفتیم برای این الگوریتم به‌روز‌رسانی‌های با اهمیتی منتشر شد و تغییرات و بهبودهای زیادی در آن صورت گرفت. بسیاری از این بروز رسانی ها، حتی معرفی نشدند و تعدادی از آن‌ها نیز به طور رسمی توسط گوگل معرفی شدند. در ادامه به تغییرات و به‌روز‌رسانی‌های الگوریتم پنگوئن که به صورت رسمی معرفی شدند می‌پردازیم.

ـاریخچه به روز رسانی الگوریتم پنگوئن گوگل

1- اولین معرفی الگوریتم پنگوئن (1.1) – 26 مارس 2012

در این به‌روز‌رسانی اطلاعات این الگوریتم به روز شدند و تغییری در هسته اصلی الگوریتم رخ نداد.

با انتشار پنگوئن 1.1 وبسایت‌هایی که به سرعت اقدام به حذف لینک‌های اسپم خود کرده بودند، شامل بخشش شدند و بسیاری دیگر از وبسایت‌هایی که در مرحله اول انتشار تحت تاثیر قرار نگرفته بودند به دام افتادند.

2- به‌روزرسانی الگوریتم پنگوئن (1.2) – 5 اکتبر 2012

در 5 اکتبر 2012 الگوریتم پنگوئن گوگل به روز شد و نتایج جستجو در زبآن‌های مختلف را تحت تاثیر قرار داد. تا پیش از این تنها سایت‌هایی که به زبان انگلیسی بودند طعم پنگوئن را می‌چشیدند.

3- تغییرات پنگوئن (نسخه 2.0) – 22 مه 2013

برخلاف به‌روز‌رسانی‌های قبل، این آپدیت به تغییرات فنی در هسته اصلی این الگوریتم پرداخت و نحوه اثرگذاری در نتایج را تحت تاثیر قرار داد.

با ایجاد این تغییرات، 2.3 درصد از نتایج تحت تاثیر قرار گرفتند. در این الگوریتم گوگل از صفحه اصلی و دسته بندی‌های مهم وبسایت‌ها پیش‌تر رفت و همه صفحات را برای پیدا کردن شواهد لینک‌سازی اسپم بررسی کرد.

4- نسخه 2.1 برای تصحیح سریع نسخه 2 – 4 اکتبر 2013

بعد از به‌روز‌رسانی نسخه 2.0 گوگل نیاز به تغییرات بیشتری در این الگوریتم مشاهده کرد. این به روزرسانی نیز بر یک درصد نتایج جستجو تاثیر گذاشت.

5- به‌روزرسانی اطلاعات الگوریتم پنگوئن (3.0) – 17 اکتبر 2014

این بار نیز تنها تغییراتی در بانک اطلاعاتی گوگل و الگوریتم پنگوئن ایجاد شد و با اینکه از آن به عنوان تغییراتی گسترده یاد شده، اما تغییری در هسته این الگوریتم رخ نداد.

گوگل بسیاری از وبسایت‌هایی که نسبت به جبران اشتباهات خود اقدامی کرده بودند را مورد بخشش قرار داد و بسیاری از رتبه‌های آن‌ها را بازگرداند. طبق روال همیشگی وبسایت‌هایی که از رادار گوگل در امان مانده بودند به دلیل استفاده از روش‌های کلاه سیاه در دام پنگوئن گرفتار شدند.

6- آخرین به‌روزرسانی رسمی (4.0) بعد از دو سال – 23 سپتامبر 2016

2 سال بعد از به‌روز‌رسانی نسخه 3 الگوریتم پنگوئن، آخرین نسخه این الگوریتم ارائه شد. با ارائه این به‌روز‌رسانی الگوریتم پنگوئن به هسته اصلی الگوریتم گوگل اضافه شد. ممکن است تصور کنید که با اضافه شدن این الگوریتم به اصل و اساس فعالیت گوگل، نحوه کار آن تغییر کرده است، اما اینطور نیست؛ در واقع با این اتفاق نگاه گوگل به این الگوریتم تغییر کرد.

با تغییراتی که در آخرین نسخه پنگوئن صورت گرفت نگرش گوگل در مورد سایت‌های خاطی و اسپمر تغییر پیدا کرد. از این‌جا به بعد گوگل در بیشتر موارد به بی‌اثر کردن لینک‌های کم اعتبار و بی اعتبار کفایت می‌کند و تا جای ممکن از مجازات این وبسایت‌ها خودداری می‌کند.

تغییرات الگوریتم پنگوئن گوگل لحظه ای است

از سپتامبر 2016 به بعد هرگز یک آپدیت رسمی برای الگوریتم پنگوئن اعلام نشده است زیرا با تغییرات اساسی در الگوریتم اصلی گوگل دیگر نیازی به آپدیت‌های مقطعی وجود نداشته و نتایج جستجو به صورت لحظه‌ای آنالیز و ارائه می‌شوند.

بازگشت رتبه امکان پذیر است؟

در برخی موارد بعد از اینکه وبمسترها اقدام به پاکسازی لینک‌های اسپم کرده‌اند، باز هم دچار بخشش و بازگشت رتبه نشدند. ممکن است عوامل زیادی پشت این قضیه باشد، برای مثال ممکن است:

  • ترافیک و رتبه‌ی به دست آمده به طور کل نامعتبر بوده باشد و از طریق بک‌لینک‌های مشکوک به دست آمده باشد.
  • زمانی‌که لینک‌های سابق حذف شده‌اند، تلاشی برای کسب لینک‌های طبیعی و با ارزش صورت نگرفته باشد.
  • هیچ بک‌لینک منفی و اشتباهی حذف نشده باشد یا این لینک‌های اسپم به میزان کافی حذف نشده باشند.
  • مشکل به طور کلی از سمت لینک‌های اسپم نباشد.

زمانی که مورد بخشش گوگل قرار بگیرید و گوگل شروع به بازگردانی رتبه‌های شما کند، نباید انتظار داشته باشید که به جایگاه سابق خود برگردید. ممکن است به واسطه خرید و کسب لینک‌های مشکوک جایگاه بسیار خوبی به دست آورده باشید و به همین دلیل حتی اگر دچار بخشودگی نیز شدید به هیچ وجه نباید انتظار بازگشت به رتبه‌های بالا را داشته باشید.

رهایی از جریمه الگوریتم پنگوئن

یکی از مشکلاتی که برای مالکان سایت‌ها اتفاق افتاد این بود که برآوردِ ارزش لینک‌ها مشکل بود و به همین دلیل مجبور بودند که تمام لینک‌های خود را بی‌اثر کنند. در نتیجه بسیاری از لینک‌های باارزش در وبسایت‌ها که باعث کسب جایگاه شده بود نیز در این میان از بین رفتند.

اشتباهات رایج درباره الگوریتم پنگوئن گوگل

یکی از مسائل جالب در مورد دانش سئو این است که همیشه فرضیات و آزمایش‌های جدیدی در مورد آن (از منابع غیر معتبر) مطرح می‌شود. همین موضوع باعث شده تا اشتباهات زیادی در مورد الگوریتم‌های گوگل مطرح شود. در ادامه به چند مورد از اشتباهات رایج درباره الگوریتم پنگوئن می‌پردازیم.

1- آیا پنگوئن یک نوع جریمه است؟

خیر. پنگوئن یک جریمه نیست. یکی از بزرگترین اشتباهاتی که در مورد الگوریتم پنگوئن وجود دارد، این موضوع است که بسیاری از افراد از الگوریتم پنگوئن با نام جریمه پنگوئن یاد می‌کنند. در حالیکه پنگوئن بخشی از هسته اصلی الگوریتم گوگل است.

2- گوگل در صورت جریمه شدن وبسایت به شما اطلاع می‌دهد؟

اشتباه رایج دیگری که در مورد الگوریتم پنگوئن وجود دارد این است که گوگل، در صورتی که وبسایت شما را جریمه کند به شما اطلاع‌رسانی می‌کند.

متاسفانه این مسئله صحیح نیست. گوگل سرچ کنسول که تنها راه ارتباطی ما با گوگل است، هیچ اطلاعی در مورد دلیل افت رتبه‌ها یا از دست رفتن جایگاه شما به دلیل اعمال الگوریتم پنگوئن نمی‌دهد.

3- Disavow کردن لینک‌های مخرب تنها راه رهایی از جریمه است؟

با اینکه این روش بسیاری از لینک‌های بی‌کیفیت و مخرب شما را بی‎اثر خواهد کرد، اما باید بدانید که مورد بخشودگی گوگل قرار گرفتن، نیازمند زمان و هزینه زیادی است.

 

نسبتِ لینک‌های خوب و با کیفیت در مقابل لینک‌های مخرب و اسپم مهم است.

بنابراین نیازی نیست تمام توجه خود را به سمت حذف و بی‌اثر کردن لینک‌های مخرب ببرید و بهتر است همزمان به کسب لینک‌های طبیعی و معتبر نیز بپردازید. این کار احتمالا به افزایش اعتماد گوگل و بازگشت زودهنگام جایگاه شما کمک می‌کند.

4- رفع جریمه الگوریتم پنگوئن غیر ممکن است؟

این موضوع کاملا مردود و اشتباه است. با اینکه رهایی از جریمه فرآیندی زمان‌بر و دشوار است، اما در صورتی که به خوبی آن را اجرا کنید می‌توانید مورد بخشودگی الگوریتم پنگوئن قرار بگیرید.

همانطور که گفتیم یکی از بهترین راه‌های بی‌اثر کردن لینک‌های مخرب، کسب لینک‌های طبیعی و معتبر و معرفی لینک‌های نامعتبر از طریق ابزار Disavow در پنل گوگل سرچ کنسول است.

در حال حاضر الگوریتم پنگوئن گوگل یکی از جدید ترین الگوریتم گوگل می باشد و وظیفه آن مبارزه با خرید و فروش بک لینک است.

الگوریتم پنگوئن چیست

گوگل پنگوئن نام آخرین الگوریتم گوگل می باشد که در تاریخ ۲۴ ماه آپریل ۲۰۱۲ بر روی هسته گوگل قرار گرفت و به طور رسمی معرفی شد. وظیفه اصلی این الگوریتم مقابله با سایت های اسپمر و خاطی است که از روش های کلاه سیاه برای لینک بیلدینگ استفاده می کنند.

پنگوئن الگوریتمی بود که سایت های بسیاری را به پنالتی و حذف از نتایج جستجو دچار کرد و سایت های بسیاری را از صفحات آخر به اول و بالعکس از صفحات اول به آخر برد. مدتی پس از قطعی شدن نتایج حاصل از تغییرات الگوریتمی پنگوئن گوگل اعلام کرد که این الگوریتم نزدیک به ۳ درصد از نتایج را تحت تاثیر خود قرار داده است.

مهم ترین آپدیت این الگوریتم تا کنون آپدیت دوم این الگوریتم بود که در تاریخ ۲۵ می همان سال شروع به کار کرد و بیش از ۱۰ درصد از نتایج کل گوگل را تحت تاثیر خود قرار داد!

علت شکل گیری پنگوئن

اگر بخواهیم در ادامه کمی توضیحات را تجربی کنید باید خدمتتان عرض کنم که پنگوئن قوی ترین الگوریتمی است تا به حال جهت مبارزه با وب سایت های اسپمر ساخته شده است این الگوریتم به شدت با سایت هایی که از روش های سئو کلاه سیاه و یا بهینه سازی بیش از حد استفاده می کنند مقابله می کند.

گوگل پنگوئن به چه مواردی حساس است؟

  • استفاده از روش کلاه سیاه
  • بهینه سازی بیش از حد
  • رعایت نکردن اصول لینک بیلدینگ و چگالی بالا آنکر تکست
  • محتوا ضعیف و تکراری
  • خرید و فروش لینک
  • لینک های اسپم

چطور تشخیص دهیم که تحت تاثیر پنگوئن قرار گرفته ایم یا خیر؟

خب در ابتدا باید بفهمید که آیا سایت به صورت دستی و توسط گوگل به دلایلی نظیر خرید و فروش لینک، هک، کپی محتوا یا … دچار پنالتی شده است یا خیر؟ برای فهمیدن این موضوع وارد پنل سرچ کنسول > بخش اقدامات دستی شوید، اگر در این صفحه پیامی از سمت گوگل برای شما ارسال شده است این قطعا به معنای پنالتی دستی می باشد.

اگر غیر از این است ممکن است تحت تاثیر پنگوئن قرار گرفته باشید و علت کاهش رتبه های سایت نیز همین باشد.

Google Penguin Update

اثر گذاری پنگوئن بر روی نتایج جستجو

بهبود سایت جریمه شده توسط الگوریتم پنگوئن

افت رتبه سایت یا پنالتی که توسط پنگوئن صورت می گردد عمدتا به علت لینک های اسپمی است که برای وب سایت گرفته شده است چرا که هدف از به وجود آمدن این الگوریتم مبارزه با خرید و فروش لینک است. برای رفع پنالتی سایت این کارها را به ترتیب انجام دهید:

  1. تمامی لینک های سایت واید گرفته شده را را حذف کنید.
  2. آنکرتکست لینک ها را به صورت ترکیبی بگیرید.
  3. از سایت ها و صفحاتی که بیش از ۱۰۰ لینک خروجی دارند لینکی دریافت نکنید.
  4. از سایت های زیادی که بر روی یک آی پی آدرس هستند لینک دریافت نکنید.
  5. حذف بک لینک های اسپم سایت توسط Disavow
  6. لینک هایی که از سایت های مزرعه لینک دریافت کرده اید پاک کنید.

واقعیت هایی در خصوص آپدیت پنگوئن ۴.۰

پنگوئن در ابتدا به عنوان یک “فیلتر” بر روی نتایج جستو به وجود آمد، اما در سپتامبر سال ۲۰۱۶ ، گوگل اعلام کرد که پنگوئن بخشی از الگوریتم رتبه بندی موتور جستجو گوگل است.

جان مولر از تیم ضد اسپم گوگل پنگوئن را یک الگوریتم گسترده در سایت نامید، بدین معنی که وجود تعداد زیادی بک لینک با کیفیت پایین که به یک صفحه وب سایت شما اشاره می کنند، می تواند منجر به کاهش اعتماد گوگل نسبت به کل وب سایت شما شود.

با این حال ، برخی از کارشناسان این حوزه ادعا کرده اند که با تکرار پنگوئن ۴ ، فیلتر کمی نرم تر شده تا دیگر مجازات شامل کل دامنه نشود.

الگوریتم پنگوئن گوگل چیست؟ به دنبال پاندا، پنگوئن اپدیت جدید گوگل می باشد که برای بالا بردن کیفیت صفحه ی نتایج موتور جستجو و پاداش به سایت های با کیفیت عرضه شد. هدف این بروزرسانی این بود که از حضور سایت هایی که با دست کاری کلمات کلیدی و طرح لینک های بالا امده بودند جلو گیری کند.

در ابتدای انتشار الگوریتم پنگوئن گوگل  ۳.۱٪ از سایت های انگلیسی زبان تحت تاثیر قرار گرفتند. در بین سال های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۶، این فیلتر شاهد ۱۰ بروزرسانی در مستندات بود در طول زمان جامعه ی سئو در حال تلاش برای فهمیدن نحوه ی کار، تکامل و تاثیر گذاری الگوریتم مشکل ساز پنگوئن گوگل بوده است. در اوایل سال ۲۰۱۷ پنگوئن گوگل جزء ای از هسته ی اصلی الگوریتم گوگل شد.

علت راه اندازی الگوریتم پنگوئن گوگل

الگوریتم پنگوئن گوگل دو شیوه خاص را هدف قرار داد:

  • طرح لینک ها – توسعه، کسب و یا خرید لینک ها از وب سایت های با کیفیت پایین یا غیر مرتبط، موجب ایجاد یک محبوبیت مصنوعی در گوگل می شد و این کار در رنک دهی گوگل به سایت های محبوب و با کیفیت تر مشکل ایجاد می کرد. برای مثال، برای مثال یک شرکت بیمه در تهران می تواند با ایجاد نظرات و لینک های مصنوعی و تقلبی در فوروم ها خود را به عنوان «بهترین شرکت بیمه در تهران مطرح کند»، به صورت اشتباهی این نوع سایت ها رنک خوبی دریافت می کنند. یا ممکن است بعضی از کمپانی ها به بعضی از سایت های دیگر پول بدهند که در مقالات آن ها ظاهر شوند. مثلا در مقاله ای راجب به حیوانات خانگی لینکی به «بهترین کمپانی بیمه در تهران بدهد»؛ می بینید که محتوا هیچ ربطی به موضوع ندارد.
  • پر کردن کلمات کلیدی – ایجاد یک صفحه با تعداد بسیار زیادی از کلمات کلیدی یا تکرار کلمات کلیدی با این هدف که بتوانند رنک سایت خود را با ظاهر شدن این کلمات کلیدی در نتایج جستجو بالا بیاورند.

ما در تهران، مشهد، شیراز، اصفهان، تبریز، تورنتو، سنگ تراشی، المان، طلا، تولید، دلار، سیمان، فلز، ترکیه، دبی، ویزا، صدمین سالگرد، ادیسون، طلایی، شفق قطبی، درخت، تنها، قلعه، اروپا، مایکروسافت، فرش، زعفران،‌ بلیط هواپیما، بلیط، تور، آسپرین، بیت کوین، دماوند، زاگرس، انیشتین، کالیفرنیا، استخدام، بازی، پارک ملت، پیتزا، زغال سنگ، گوشی، سامسونگ، اپل و هواوی خدمات ارائه می دهیم.

چگونه بفهمیم که سایت ما برای الگوریتم پنگوئن مناسب است؟

در ابتدا بهتر است که تفاوت بین پنگوئن و پنالتی دستی برای لینک های غیر طبیعی را بفهمیم. به طور خلاصه، پنگوئن یک فیلتر ایندکسِ گوگل برای همه وب سایت ها است، در حالی که پنالتی دستی مخصوص یک وب سایت است که گوگل تصمیم می گیرد آن را به عنوان اسپم شناسایی کند. این پنالتی های دست ممکن است نتیجه گزارش سایت به عنوان هرزنامه توسط کاربران باشد، و این امکان نیز وجود دارد که گوگل سایت هایی را بصورت دستی نظارت کنند و حساسیت بیشتری روی آن ها به خرج بدهد. مانند سایت های پرداخت وام نیازمند توجه بیشتری نسبت به سایت های شیرینی پزی هستند.

اگر فکر می کنید سایت شما به خاطر این بروز رسانی ضربه خورده است، ابتدا توجه کنید کنید این نوسانات سایت شما به خاطر نواسانات فصلی نباشد(برای مثال ترافیک سفره هفت سین بعد از اردیبهشت مطمئنا کاهش پیدا می کند). به دقت بررسی کنید که کلمات کلیدی شما و لینک هایتان توسط گوگل به عنوان اسپم شناخته نشوند و هر جایی که امکان داشت در آن بهینه سازی انجام دهید.

چگونه بعد از پنگون سایت خود را بازیابی کنیم؟

برخلاف پنالتی دستی، که باید بعد از باز سازی سایت یک فایل تجدید نظر برای گوگل بفرستید، در صورتی که سایت شما با الگوریتم پنگوئن گوگل پنالتی شد همچین فایلی را لازم ندارید. در عوض باید شروع به انجام تغییراتی در سایت خود کنید که دفعات بعد که ربات گوگل به سایت شما مراجعه می کند بفهمد که شما از کار خود پشیمان هستید. مانند قدم های زیر:

  • حذف هرگونه لینک غیر طبیعی که بر روی آن کنترل دارید، مانند لینک های که خودتان ساخته اید یا در سایت های شخص ثالث قرارد داده اید.
  • رد کردن لینک های اسپم که کنترلی بر روی آن ندارید.
  • بازنگری محتوای وب سایت برای بهبود و بهینه سازی، اطمینان داشته باشید که کلمات کلیدی شما بصورت طبیعی جای گذاری می شوند نه اینکه توسط ربات به صورت بی معنی و بی ربط در صفحات جایگذاری شوند و هیچ ارتباطی بین موضوع و کلمات کلیدی وجود نداشته باشد.

به طور خلاصه، پنگون به این علت ایجاد شد که ضعف بسیار شدید را در سیستم الگوریتم گوگل بر طرف کند جایی که سایت هایی با لینک، کلمات کلیدی و کیفیت پایین می توانستند نسبت به سایت های قوی تر و بهینه تر، رنک بالاتری دریافت کنند. برای جلوگیری از اسپم شناخته شدن سایت توسط گوگل، همه ی محتوا های شما باید با زبان طبیعی نوشته شده باشند و از روش های امن و استاندارد لینک گیری استفاده کنید.(چگونه بدون پنالتی گوگل بک لینک دریافت کنیم)

حقایقی دیگر درباره‌ی به روز رسانی الگوریتم پنگوئن گوگل

  • پنگوئن در ابتدا به صورت جداگانه به عنوان یک فیلتر عرضه شد که نتایج جستجو از آن عبور می کردند، اما در سپتامبر ۲۰۱۶، گوگل اعلام کرد که پنگوئن بخشی از هسته ی الگوریتم رتبه بندی موتور جستجو است.
  • کارمند گوگل، جان مولر، از پنگوئن به عنوان یک الگوریتم گسترده وب را نام برد. به این معنی که حضور تعداد زیادی از لینک های کم کیفیت که به سایت شما اشاره می کنند می تواند باعث کاهش اعتماد گوگل به کل سایت شما شود. هر چند برخی سئو کار ها متوجه شده اند که در نسخه ۴.۰ پنگوئن این پنالتی کاهش یافته است و گوگل کل دامنه ی شما را پنالتی نمی کند.

وب مسترها برای بهینه سازی صفحات وب خود یا همان سئو از تکنیک هایی استفاده می کنند که می تواند رتبه بندی گوگل و حتی وب سایت های دیگر در اینترنت را تحت تاثیر قرار دهد ، در نتیجه ممکن است در نتایجی که گوگل در صفحات اول نمایش می دهد به دلیل استفاده از چنین تکنیک هایی و نداشتن اطلاعات با کیفیت در وب سایت ، مطالب کیفیت لازم را نداشته باشند. به مرور زمان آنقدر تعداد این وب سایت ها زیاد می شود که وب سایت های دارای محتوا و اطلاعات با کیفیت در این میان قربانی می شوند. در این بین گوگل و موتورهای جستجو هم بیکار نمی مانند و الگوریتم هایی برای شناسایی این نوع وب سایت ها که ما آنها را Web Spammer می شناسیم ارائه می کند. یکی از این الگوریتم ها الگوریتم پنگوئن گوگل است که در ادامه به معرفی الگوریتم پنگوئن و تاثیر آن بر سئو سایت می پردازیم.
 

الگوریتم پنگوئن گوگل چیست؟
 

الگوریتم پنگوئن توسط گوگل پس از الگوریتم پاندا در سال 2012 معرفی گردید. از آن به بعد وظیفه الگوریتم پنگوئن گوگل تماما در مورد رتبه بندی سایت و به طور خاص در مورد بک لینک هایی است که به سایت اشاره دارند که البته یک عامل بسیار مهم در تعیین رتبه بندی سایت است. تغییرات الگوریتم پنگوئن شما را خبر نمی کند. اما شناخت الگوریتم پنگوئن فرصتی را برای مالکان وب سایت فراهم می کند تا بتوانند به جای ضرر از به روز رسانی های پنگوئن سود ببرند.


آخرین به روز رسانی الگوریتم پنگوئن 
 

23 سپتامبر 2016 برای بسیاری از بازاریابان سالی بود که گوگل اعلام کرد بلاخره پس از دو سال انتظار الگوریتم پنگوئن خود را به روز رسانی کرده است. در ابتدای ایجاد این الگوریتم در سال 2012 تنها 3.1 درصد سایت ها تحت تاثیر این الگوریتم قرار گرفتند اما با مرور زمان متخصصان سئو و وب مسترها به اهمیت آن پی بردند و این اهمیت تا آنجایی پیش رفت که امروزه این الگوریتم یکی از الگوریتم های مهم گوگل به شمار می رود.
 

داستان به روزرسانی الگوریتم پنگوئن گوگل
 

گوگل به طور مرتب الگوریتم های خود را به روز رسانی می کند تا تجربه کاربر را هر چه بیشتر ارتقا دهد. از سال 2010 گوگل 600 مورد به روز رسانی انجام داده است. به روز رسانی های کوچک زیاد به چشم نمی آید و حتی نام گذاری نمی شوند اما به روز رسانی های بزرگ بسیار سرو صدا به پا می کند. به روز رسانی الگوریتم پنگوئن یکی از همان به روز رسانی های بزرگ گوگل است که در سال 2012 اتفاق افتاد. اما الگوریتم گوگل پنگوئن در حال حاضر، همزمان با خزیدن گوگل در سایت‌ها، به طور مداوم به روز رسانی می‌شود، بنابراین تغییرات کوچکی که در این سیستم ایجاد می شود، دیگر به اطلاع عموم نخواهد رسید. این مورد، می‌تواند خبر خوبی باشد زیرا متخصصان سئو به سادگی بر روی انجام فعالیت‌های بازاریابی تمرکز می‌کنند و دیگر نگران به روز رسانی‌های گوگل و اعمال جریمه ها نمی‌نباشند.

تا قبل از پنگوئن سال 2012 به دست آوردن رتبه سایت کاملا آسان و راحت بود:

قدم اول: تا آنجا که می شد کلمات کلیدی اضافه می شد.
قدم دوم: با استفاده از کلمات کلیدی از هر وب سایت اسپمی که روی کره زمین بود یک لینک به وب سایت ارسال می شد.
بعد الگوریتم پنگوئن معرفی شد. الگوریتم پنگوئن دیگر چشم خود را از روی بک لینک سایت ها برنداشت. اگر وب سایتی دارای بک لینک ضعیف از وب سایت های ضعیف و اسپم بود الگوریتم پنگوئن فراخوانده می شد و سرنوشت بدی را برای وب سایت رقم میزد. بسیاری از سایت ها یک شبه به دام الگوریتم پنگوئن افتادند و به ته دره سقوط کردند.

 

الگوریتم پنگوئن چطور وب سایت ها را تحت تاثیر قرار می دهد؟


هدف الگوریتم پنگوئن سایت های اسپم است. هدف به روز رسانی الگوریتم پنگوئن جریمه سایت هایی است که استانداردهای کیفیت را رعایت نمی کنند. در سناریوی واقعی این یعنی سقوط وبسایت در صفحه نتایج گوگل. اگرقبلا وب سایت شما به خاطر کلمات کلیدی و به لطف لینک های اسپم در راس نتایج قرار داشت پس از الگوریتم گوگل دیگر آن جایگاه را از آن خود نداشت. برخی از سایت ها به صفحات عقب تر برگردانده شدند و برخی دیگر کاملا محو شدند.
 

google penguin update


تغییرات اصلی الگوریتم پنگوئن


الگوریتم پنگوئن در حال حاضر یکی از مولفه های اصلی الگوریتم گوگل است که قبلا جدا از هسته اصلی الگوریتم گوگل قرار داشت. قرار گرفتن الگوریتم پنگوئن در هسته اصلی الگوریتم گوگل به معنی تغییر بزرگ در خود الگوریتم نبود بلکه به معنی این بود که نگرش گوگل نسبت به این الگوریتم تغییر کرد و از آن به بعد ماهیت فیلتر شدن نتایج در این الگوریتم حذف شد. با به روز رسانی آخر الگوریتم پنگوئن تغییرات مثبت و منفی در وب سایت ها اعمال شد. از سال 2016 نیز الگوریتم پنگوئن رتبه بندی صفحات اسپم را مورد تعقیب قرار می دهد و باعث افت یکباره رتبه کل سایت نمی شود.
 

penguin 4.0 update

رفع پنالتی الگوریتم پنگوئن
 

برای رفع جریمه الگوریتم پنگوئن شما باید اقدام به شناسایی بک لینک های غیر طبیعی کنید. شما می توانید از شر آنها خلاص شوید یا از گوگل درخواست کنید آنها را مد نظر قرار ندهد (Disavow). پنگوئن به طور مرتبط خود را به روز رسانی می کند. اگر خانه تکانی را خیلی خوب انجام داده باشید سایت شما تحت تاثیر قرار نخواهد گرفت و گوگل دوباره شروع به اعتماد به شما می کند. گاهی لازم است دو سه بار سایت خود را ترو تمیز کنید تا اینکه به طور کامل از جریمه الگوریتم پنگوئن خلاصی یابید. خود عملیات disavow نزدیک 6 ماه طول می کشد تا اینکه کامل شود. شناسایی لینک های غیرطبیعی کار دم دستی نیست و هر کسی نمی تواند لینک های طبیعی را از لینک های غیر طبیعی تشخیص دهد. هم چنین پاک سازی به این معنی نیست که رتبه قبلی سایت شما دوباره به حالت قبلی برمی گردد. زیرا بک لینک هایی که قبلا باعث بالا رفتن امتیاز شما شده بودند اکنون دیگر وجود ندارند. در زیر نمودار رتبه یک سایت را می بینید که توسط الگوریتم پنگوئن گوگل جریمه شد و 17 ماه طول کشید تا دوباره رتبه خود را به دست آورد.

penguin penalty 1

برای شناسایی بک لینک های مخرب ما در مقاله حذف کامل لینک های اسپم با وب مستر گوگل به طور مفصل در مورد آن صحبت کرده ایم. در اینجا به طور مختصر روش شناسایی بک لینک های مخرب را به ما توضیح می دهیم.
 

بهترین راه کارها برای جلوگیری از جریمه الگوریتم پنگوئن
 

  • سعی نکنید یک کوه بک لینک بی کیفیت و ضعیف از وب سایت ها مخصوصا از شبکه های پولی بسازید.
  • وب سایت های مربوط به حوزه کسب و کار خود که دارای ترافیک طبیعی هستند را پیدا کنید. می توانید از ابزار SEM Rush analysis tool ترافیک وب سایت ها را ملاحظه کنید و بک لینک بگیرید.
  • از انکر تکست نام دامنه یا برند به جای عبارات کلمات کلیدی در انکر تکست بک لینک استفاده کنید.
  • از بک لینک نوفالو و فالو در کنار هم استفاده کنید تا پروفایل بک لینک شما طبیعی به نظر برسد.
  • از ابزار Monitor Backlinks برای آنالیز پروفایل بک لینک استفاده کنید تا آن را طبیعی نگه دارید.
  • اطمینان حاصل کنید که کلمات کلیدی به طور طبیعی و نه تکراری و غیرمنطقی در صفحات مورد استفاده قرار گیرند. در این حالت حتما باید بین موضوع و کلمات کلیدی ارتباطی وجود داشته باشد.
     

Google Penguin 

 

نتیجه گیری
 

بخشی از فعالیت سئو متخصصان سئو  پونه مدیا  بررسی بک لینک ها ی وب سایت شما است تا از طبیعی بودن آن اطمینان حاصل کنند. پونه مدیا با ترکیب بهینه ای از کلمات کلیدی و انکر تکست ها و همچنین لینک های فالو و نوفالو  پروفایل بک لینک شما را تا حد ممکن طبیعی نگه دارد. ما به سایت های زیادی برخورد کرده ایم که بنا به سئو ضعیف بک لینک های بی کیفیت زیادی به دست آورده اند. هرگز و هرگز بک لینک بی ارزش نخرید زیرا ضررشان بیشتر از منفعتشان است. اگر در زمینه آنالیز بک لینک های خود با مشکل مواجه هستید با متخصصان ما در پونه مدیا تماس بگیرید. ما همچنین از ابزارهای آنالیز بک لینک برای سلامت نگه داشتن پروفایل بک لینک های شما استفاده می کنیم.

در این مقاله قصد داریم شما را با الگوریتم پنگوئن گوگل آشنا کنیم و نحوه عملکرد این الگوریتم را در سایت های اینترنتی مورد بررسی قرار دهیم.

مقدمه ای بر الگوریتم پنگوئن :

الگوریتم پنگوئن گوگل از سال 2012 فعالیت خود را آغاز کرد و وظیفه آن مبارزه با سایت هایی بود که برای بالا بردن رتبه سایت خود در نتایج جستجو از روش لینک سازی های غیر طبیعی یا اسپم استفاده می کردند.

قبل از اینکه شرکت گوگل این الگوریتم را معرفی کند ، هر وب مستری که تعداد لینک بیشتری را به سایت خود اختصاص داده بود ، از امتیاز بیشتری برخوردار بود و موتورهای جستجو بیشتر به تعداد لینک ها اهمیت می دادند تا به کیفیت سایت و محتوای آن!

در اصل گوگل در ابتدا الگوریتم پاندا را برای مبارزه با روش های سئو کلاه سیاه و جلوگیری از انتشار محتوای بی کیفیت و بی ارزش معرفی کرد ، ولی این الگوریتم به تنهایی قادر به مبارزه با روش های سئو کلاه سیاه نبود ، به همین خاطر برای تکمیل آن الگوریتم پنگوئن را برای مبارزه با لینک سازی های غیر قانونی و اسپم معرفی کرد.

نحوه عملکرد الگوریتم پنگوئن :

نحوه عملکرد الگوریتم پنگوئن

شیوه کار این الگوریتم به این صورت است که در فواصل زمانی مشخصی در سایت های اینترنتی سرکشی می کند و اگر در آن ها نشانی از لینک سازی های غیر طبیعی یا اسپم مشاهده کند ، سایت های خاطی را جریمه می کند.

این الگوریتم در ابتدا فقط به لینک های دریافتی سایت ها توجه می کرد و به لینک های خروجی آن ها توجهی نداشت ولی در ادامه لینک های خروجی سایت ها و حتی لینک های داخلی آن ها را هم مورد بررسی قرار داد.

الگوریتم پنگوئن علاوه بر وظیفه بررسی سلامت لینک سازی ها ، وظیفه جانبی دیگری را هم بر عهده داشت ، و آن مبارزه با روش ” تکرار کلمه کلیدی ” بود.

در گذشته وب مسترها برای بالا بردن رتبه صفحات سایت خود از این روش بهره می بردند ، به این طریق که کافی بود کلمه کلیدی خود را به تعداد مشخصی در صفحه به کار ببرند ولی بعد از معرفی الگوریتم پنگوئن ، این روش جزو روش های سئو کلاه سیاه به حساب آمد و سایت هایی که بعد از معرفی این الگوریتم ، استفاده از این روش را ادامه دادند ، شامل جریمه گوگل شدند.

آپدیت های الگوریتم پنگوئن گوگل تا به امروز :

آپدیت های الگوریتم پنگوئن تا به امروز

الگوریتم پنگوئن در ابتدا در تاریخ 26 مارس 2012 به طور رسمی معرفی شد و از این تاریخ به بعد تا کنون گوگل آپدیت های مختلفی را برای این الگوریتم معرفی کرده است ، که البته همه آن ها به صورت رسمی اعلام نشده است ، در ابتدا این الگوریتم باعث تغییر در 3 درصد نتایج جستجو شد ، در ادامه به بررسی آپدیت های رسمی الگوریتم پنگوئن که توسط گوگل اعلام شد ، می پردازیم :

  • اکتبر 2012 : در این آپدیت الگوریتم پنگوئن ، شروع به پشتیبانی از زبان های مختلف کرد.
  • مه 2013 : یکی از اصلی ترین آپدیت های الگوریتم پنگوئن در 22 مه 2013 رخ داد به این صورت که این الگوریتم تا قبل از آن فقط در دسته بندی و صفحات اصلی سایت ها به دنبال لینک های اسپم می گشت ولی بعد از این آپدیت تمامی صفحات سایت ها را برای پیدا کردن لینک های اسپم جستجو می کرد به طوری که 2.3 درصد دیگر در نتایج جستجو تغییر ایجاد کرد.
  • اکتبر 2013 : بعد از این آپدیت 1 درصد دیگر هم در نتایج جستجو تغییر ایجاد شد.
  • اکتبر 2014 : در این آپدیت ، گوگل سایت هایی را که اشتباهات خود را جبران کرده بودند مورد بخشش قرار داد و رتبه قبلی آن ها را برگرداند.
  • سپتامبر 2016 : آخرین آپدیت الگوریتم پنگوئن در 23 سپتامبر 2016 رخ داد و در آن گوگل به کم اثر کردن و حذف لینک های اسپم از سایت ها رضایت داد و تا جای ممکن از جریمه سایت ها بابت این موارد خودداری کرد.

علائم جریمه شدن توسط الگوریتم پنگوئن :

علایم جریمه شدن توسط الگوریتم پنگوئن

اگر الگوریتم پنگوئن متوجه شود که شما برای اینکه رتبه سایت خود را افزایش دهید ، از تولید محتوا و لینک سازی های اسپم استفاده می کنید ، سایت شما را برای آن دسته از کلمات کلیدی که در بک لینک استفاده می کنید و روی آن ها متمرکز شده اید ، جریمه می کند.

ممکن است این الگوریتم فقط چند صفحه از سایت شما را جریمه کند ، و بقیه صفحات سایت شما شامل جریمه نشوند ، در اصل الگوریتم پنگوئن بر اساس صفحه جریمه می کند و بیشتر صفحات اصلی سایت ها را مورد هدف قرار می دهد.

میزان جریمه شدن توسط الگوریتم پنگوئن متغیر است.

در زیر به مواردی اشاره می کنیم که اگر برای سایت شما اتفاق افتاد یعنی توسط این الگوریتم جریمه شده اید :

  • افت محسوس رتبه سایت شما برای یک یا چند کلمه کلیدی
  • ممکن است صفحاتی از سایت شما که دارای کلمه کلیدی به خصوصی است ، از ایندکس گوگل خارج شود ، در حالی که بقیه صفحات همچنان ایندکس باشند.
  • در بعضی موارد نحوه جریمه متفاوت است ، به این صورت که ممکن است صفحاتی از سایت شما که قرار نیست در نتایج جستجو نمایش داده شود ، به جای صفحات اصلی سایت و برای کلمات کلیدی سایت شما در لیست نتایج جستجو قرار بگیرد ، برای مثال کاربر کلمه کلیدی سایت شما را جستجو می کند و به جای صفحه اصلی ، صفحه “تماس با ما” نمایش داده می شود.

سخن آخر

یکی از مواردی که تاثیر به سزایی در بهینه سازی وب سایت دارد ، لینک بیلدینگ است.

با توجه به اینکه گوگل سال ها در تلاش است تا بتواند اثر لینک بیلدینگ را کم کند ، اما باز هم این روش یکی از تاثیر گذارترین روش های سئو سایت به حساب می آید.

لینک بیلدینگ روش های زیادی دارد که بعضی از آن ها جزو روش های سئو کلاه سیاه محسوب می شود.

از آن جا که رسالت الگوریتم پنگوئن مبارزه با لینک سازی های غیر قانونی می باشد ، شما باید مراقب باشید هنگام استفاده از روش های لینک بیلدینگ ، شامل جریمه این الگوریتم نشوید.

به شما پیشنهاد می کنیم برای اطلاعات بیشتر در زمینه لینک بیلدینگ مقاله “لینک بیلدینگ و تاثیر آن بر سئو” را مطالعه کنید.

همچنین شما باید همیشه مراقب سایت خود باشید چون ممکن است لینک های زیادی در صفحات اسپم برای سایت شما درست شده باشد و حتی ممکن است این لینک ها از طرف رقبای شما برای ضربه زدن به سایت شما در این صفحات قرار گرفته باشد.

الگوریتم پنگوئن گوگل چیست؟ نیروی کمکی گوگل وارد میدان جنگ سئو میشود!

اینترنت را یک کشور در نظر بگیرید. مردمان این کشور که همان کاربران مجازی باشند، تا مدت زیادی در صلح و آرامش زندگی میکردند. یکی از عادت های روزمره این مردم این بود که با جستجو در گوگل، اطلاعات ارزشمند و جذاب مورد نیاز خود را دریافت میکردند. در واقع همه چیز تحت کنترل گوگل بود تا اینکه...

این کشور مورد حمله یک نیروی بیگانه قرار گرفت!

این حمله از سوی سایت های اسپمی بود که فضای آرام و دلنشین وب را به یک خرابه تبدیل کردند. خرابه ای که طعم شیرین جستجو در گوگل را مثل قهوه تلخ کرده بود. در این زمانه با وارد شدن شما به سایت های اسپم، سیلی از پاپ آپ های آزار دهنده و محتوای کم و بی ارزش بر سرتان فرو میریخت.

اما گوگل هم دست روی دست نگذاشت و وارد میدان جنگ شد. موج اول نیروی های جنگنده گوگل همان پاندای گوگل بود. با اینکه الگوریتم پاندا با وضع قوانین جدید، عملاً ضربه سنگینی به سایت های خطاکار وارد کرد و نتایج جستجو را تا حد زیادی جا به جا کرد، ولی هنوز هم جای خالی یک نیروی کمکی احساس میشد. نیرویی که بتواند سایت های کم ارزش را به کلی از صحنۀ روزگار محو کند.

الگوریتم پنگوئن گوگل

ورود الگوریتم پنگوئن به میدان جنگ؛ موج دوم مبارزه با اسپم به کجا رسید؟

در گذشته تنها چیزی که باعث می‌شد سایت شما در نتایج بالای جستجوی گوگل ظاهر شود، تعداد لینک هایی بود که سایت های مختلف به شما می‌دادند. در واقع لینک سازی به یکی از مهم‌ترین معیارهای بهبود رتبه در سئو تبدیل شده بود. 

در قدم بعدی، یک سری تکنیک های لینک سازی به روش های خلاقانه، ولی غیرقانونی ساخته شدند تا بتوانند در مدت کمی، رتبه سایت‌ها را از فرش به عرش برسانند! استفاده از این روش ها بیشتر و بیشتر میشد ولی بالاخره کسی باید در این وضعیت نابسامان، به داد کاربران در فضای اینترنت می‌رسید.

الگوریتم پنگوئن، پاسخ گوگل به لینک سازی های اسپم در فضای اینترنت بود.

در واقع گوگل قصد داشت با این الگوریتم نه تنها با سایت های اسپم مبارزه کند، بلکه دیگر به هیچ سایتی هم اجازه آلوده کردن فضای اینترنت را ندهد.

از آن جایی که بیشترین جرم ها مربوط به تکنیک های سئو کلاه سیاه در محتوا و لینک سازی بود، گوگل هم تصمیم گرفت تمرکز خود را بر روی شناسایی این ترفندهای زیرکانه بگذارد. در ادامه به طور مفصل به شما توضیح میدهیم پنگوئن گوگل بر چه مواردی حساسیت بالایی دارد.  

چه تکنیک هایی خون پنگوئن های گوگل را به جوش می‌آورند؟

محتوای کم و بی ارزش (Thin Content): خیلی ساده به شما میگوییم، محتوایی کم ارزش است که نتواند جواب همه سوالات شما را بدهد. مثلاً اگر میخواهید درباره الگوریتم کبوتر بدانید و وارد صفحه ای میشوید که تنها چند خط درباره این الگوریتم به شما گفته، مطمئناً سوالات بیشتری برای شما به وجود می‌آید که پاسخ آن ها در این سایت وجود ندارد.

محتوای کپی (Duplicate Content): وقتی کلمه «کپی» را بشنوید، طبیعتاً اولین چیزی که به ذهنتان می‌آید، کپی پست کردن است. اما آیا این تنها نوع از محتوای Duplicate است؟

مطمئناً نه. به طور ساده محتوای کپی شده به 2 صورت انجام میگیرد:

  • وقتی محتوای کل یک صفحه از سایتی را کپی کنید
  • زمانی که تنها بخشی از محتوای آن صفحه را کپی کنید

چیزی که خیلی ها میدانند این است که گوگل با محتوای کپی برخورد میکند ولی موردی که خیلی ها از آن بی خبرند این است که جریمه گوگل بر اساس مقدار محتوای کپی سایت رابطه مستقیمی دارد. یعنی هر چه محتوای شما بیشتر از سایت های دیگر کپی شده باشد، جریمه سنگین تری در انتظار شماست.

حواستان باشد که یکسان بودن محتوا به این معنی نیست که محتوا حتماً باید متن باشد بلکه موارد دیگری هم در این مورد وجود دارد. مثلاً اگر شما یک سایت فروش پوشاک داشته باشید و بخواهید یک محصول (پیراهن) در آن قرار دهید. در صورتی که برای هر سایز و رنگ این پیراهن یک صفحه جداگانه اختصاص دهید، یعنی از محتوای کپی استفاده کرده اید.

بمباران کلمه کلیدی (Keyword Stuffing): فرض کنید در حال نوشتن مقاله‌ای درباره سئو هستید و همانطور که کلمات را یکی پس از دیگری وارد میکند،  سوالی در ذهن شما شکل می‌گیرد و آن اینکه باید چندبار از کلمه کلیدی هدفم در این مقاله استفاده کنم؟ اگر جواب شما به این سوال «هر چی بیشتر، بهتر!» باشد، یعنی اینکه خواسته اید با تکرار بیش از حد کلیدواژه های مهم، رتبه سایت خود را بهتر کنید. اما متاسفانه یا خوشبختانه گوگل دیگر یک موتور جستجو گر خاک گرفته نیست و بمباران کلمات کلیدی باعث میشود پنگوئن های گوگل دید خوبی به سایت شما کسب نکنند.

بهینه سازی افراطی تگ های عنوان: اصلاً کاربرد تگ ها در یک صفحه چیست؟ عنوان یا تگ ها شامل H1، H2، H3، H4، H5، H6 میشوند که گوگل با استفاده از آن ها متوجه ترتیب اهمیت عنوان های یک صفحه میشود. این ترتیب از H1( مهم ترین) شروع و به H3(کم اهمیت ترین) استفاده از این تگ ها از یک طرف برای کاربر هم بسیار ارزشمند هستند و به خوانایی بهتر متن کمک شایانی میکنند. اما به عکس زیر نگاه کنید:

در این عکس برای هر یک از تگ های عنوان یک کلمه کلیدی یکسان استفاده شده و این یعنی فاجعه! وقتی گوگل ببیند دارید از تگ های خود سو استفاده میکنید، کارت قرمز خودش را از جیب بیرون می‌آورد. پس یادتان باشد که عناوین خود را با کلمات کلیدی خفه نکنید و تا حد امکان از کلمات متنوع و هم‌خانواده استفاده کنید.

لینک سازی اسپم: یکی از مهم ترین مواردی که الگوریتم پنگوئن گوگل حسابی روی آن حساس است، لینک سازی های مخرب و اسپم است. از آن جایی که گوگل هر لینک به سایت شما را یک امتیاز مثبت در نظر میگیرد، طبیعی است که روش های غیرمجاز زیادی به وجود بیایند که میتوانند به طور غیرطبیعی لینک سازی کنند و گوگل را گول بزنند. این مورد اینقدر مهم است که در ادامه تکنیک های مختلف لینک سازی سیاه را به شما معرفی میکنیم.

شمشیرِ گوگل برای چه نوع از لینک سازی حسابی تیز است؟

مزرعه لینک (Link Farm): وقتی یک سایت مجموعه ای از وبلاگ های اینترنتی با موضوعات نزدیک به هم ایجاد کند و با استفاده از آنها سایت اصلی را تقویت کند، یعنی از مرزعه لینک استفاده کرده است. این مزرعه های بی هویت در واقع گروهی از وب‌سایت‌ها هستند که به‌طور مشترک به یکدیگر لینک می‌دهند و با پرداخت پول به یک وب‌سایت به‌طور مصنوعی و غیرطبیعی، لینک دریافت میکنند.

اصلاً چرا این کار را میکنند؟ فریب دادن موتورهای جستجو. چون از طریق این مزرعه ها، یک وب‌سایت در مدت زمان کوتاهی به عنوان یک سایت محبوب و با کیفیت شناخته شود و در نتیجه، در رتبه‌های بالای نتایج جستجو قرار بگیرد.

لینک سازی اسپم در فوتر و سایدبار: فوتر و سایدبار سایت به این دلیل که در هر صفحه از وبسایت وجود دارند، یکی از بخش هایی مهم سایت شما برای موتورهای جستجو محسوب می‌شوند. به بیان ساده تر، کلمات و لینک هایی که در این بخش قرار می‌دهید، خیلی سریع  تر نسبت به محتوای دیگر توسط گوگل ایندکس می‌شوند. اما آیا می‌توان از بخش فوتر سایت هم سو استفاده کرد؟

متاسفانه بله! قراردادن دادن لینک‌های نامرتبط و اسپم در بخش فوتر یا سایدبار سایت یکی دیگر از راه‌های ناجوانمردانه برای افزایش رتبه در موتورهای جستجو است. بنابراین سعی کنید لینک های موجود در فوتر و سایدبار را مرتبط با کسب و کار خود انتخاب کنید و هیچ لینک تکراری و اسپمی در آن قرار ندهید.

لینک سازی بیش از حد در بخش نظرات: بسیاری از سایت های اینترنتی از سیستم های مدیریت محتوای رایج مانند جوملا و وردپرس استفاده میکنند و در همه آنها فضایی برای قراردادن لینک هنگام ارسال دیدگاه وجود دارد. در نتیجه کامنت گذاری دستی و رباتی در این بخش با هدف کسب بک لینک یک تکنیک زیرکانه برای لینک دهی به سایت است.

همین روند به ظاهر ساده در گذشته تاثیر زیادی بر سئو سایت ها داشت چراکه این سایت های خاطی در مدت کوتاهی، لینک های زیادی از سایت های مختلف دریافت میکردند. به محض آنکه ارسال نظرات اسپم کارایی خود را نشان داد، همه گیر شد و پس از آنکه همه گیر شد مورد توجه گوگل و الگوریتم پنگوئن قرار گرفت.

خرید بک لینک: در این روش شما سایت هایی که ارزش و اعتبار بالایی دارند و از نظر موضوعی با سایت شما ارتباط دارند را شناسایی کرده و در ازای پرداخت پول، لینک سایت خود را در آن ها قرار میدهید. البته خرید بک لینک هم انواع مختلفی دارد که همانطور که در بخش قبلی گفتیم، بدترین نوع آن قرار دادن لینک در قسمت فوتر یا سایدبار سایت است. 

پس رپورتاژ آگهی تکلیف اش چیست؟

 در واقع شما با دادن رپورتاژ به سایت های دیگر تنها به گوگل میگویید که بیشتر به سایت شما توجه کند. رپورتاژ آگهی علاوه بر اینکه محصول و خدمات سایت شما را در معرض دید عموم سایت های پر بازدید قرار میدهد، میتواند به رتبه سایت شما هم کمک شایانی کند.

اما خواهش میکنم یادتان باشد که به هیچ وجه در انتشار رپورتاژ در سایت های مختلف زیاده روی نکنید چون با این کار رنگ کلاه سئو خود را از خاکستری به سیاه تبدیل میکنید.

از کجا بفهمید الگوریتم پنگوئن گوگل سایت شما را به آتش کشیده؟

مهم ترین نشانه ای که میتوانید از طریق آن مطمئن شوید پنگوئن سایت شما را جریمه کرده، این است که ببینید در کلمات کلیدی اصلی و پرجستجو سایت خود، تا چه حد دچار کاهش رتبه شدید. برای مثال ممکن است یکی از صفحات سایت شما در یک کلمه کلیدی از رتبۀ ۲ گوگل به رتبۀ ۳۶۴ سقوط کند. این اُفت جایگاه خیلی عادی نیست چراکه به طور ناگهانی و با اختلاف زیادی اتفاق افتاده است. 

 الگوریتم پنگوئن گوگل

البته این نکته را به یاد داشته باشید که پنگوئن گوگل الگوریتمی است که معمولاً سایت ها را بر اساس صفحه جریمه میکند. یعنی اگر در یک صفحه محتوای اسپم داشته باشید، پنگوئن جایگاه همان صفحه را کاهش میدهد به بقیه صفحات سایت شما کاری ندارد.

موارد تکمیلی زیر هم میتوانند به عنوان جریمه گوگل پنگوئن سایت شما را به آتش بکشند:

  • صفحه‌ای که شامل کلمه کلیدی به خصوص است، از ایندکس گوگل خارج شود (de-indexed) در حالیکه بقیه صفحات سایت در گوگل ایندکس شده باقی مانده. این یعنی گوگل متوجه لینک سازی غیرطبیعی شما در آن کلمه یا کلمات کلیدی شده.
  • ممکن است در بخش‌های “Search Queries” یا “Manual Actions” در گوگل وبمستر سایت خود، پیغامی با مضمون "لینک سازی غیر طبیعی" دریافت کنید. این یعنی سایت شما به طور دستی از طرف مهندسین گوگل جریمه شده و برای بازگشت رتبه، باید دوباره اعتماد گوگل را کسب کنید.

آتش بس با گوگل؛ لینک سازی طبیعی بهترین دوست شما

یکی از مهمترین فاکتورهای گوگل برای تعیین جایگاه سایت در نتایج جستجو، تعداد و کیفیت لینک های دریافت شده از سایر سایت های اینترنتی است. ولی وقتی همین فاکتور ارزشمند را آن قدر غیر طبیعی و بیش از حد تکرار کنید که پنگوئن ها از دست شما عصبانی شوند، دیگر راه بازگشت با پستی و بلندی زیادی همراه است.

در واقع بین Earn Link  و Get Link فاصله زیادی وجود دارد. اولی یعنی شما به صورت طبیعی لینک بگیرید. مثلا فردی مقاله شما را بخواند و در جاهای دیگر به آن لینک دهد. دومی یعنی اگر در طول یک هفته بر روی سایت های مختلف، بر روی یک کلمه کلیدی تمرکز کنید و تمام لینک های دریافتی سایت خود را با این کلمات پرجستجو هدف قرار دهید، یعنی گوگل را مجبور کرده اید که به سایت شما توجه کند.

اما باید بدانید که گوگل هیچ کاری را از روی اجبار و زور انجام نمیدهد و فقط به تجربه کاربر نگاه میکند. نکات زیر میتواند در امر لینک سازی زندگی شما و سایت تان را نجات دهد:

1 - تولید محتوا کنید. نه! تولیدِ ارزش کنید

یکی از مهم ترین اشتباهاتی که دامن گیر خیلی از مدیران سایت میشود، مربوط به باور قدیمی تولید محتواست. این باور به ما میگوید که به هر قیمتی که شده باید برای سایت محتوا تولید کنید. ولی این نکته مهم را نادیده نگیرید که اگر محتوای شما چیزی به مخاطب تان اضافه نکند و برای او ارزش افزوده ای نداشته باشد، از چشم الگوریتم های گوگل هم می‌افتید.

2 - خرید بک لینک مانند یک شمشیر دولبه است

الگوریتم پنگوئن وظیفه دارد سلامتِ لینک سازی سایت شما را بررسی کرده و در صورتیکه با استانداردهای گوگل در تضاد است، شما را جریمه کند. اگر سایت شما توسط گوگل جریمه شود مسیر بسیار دشواری برای بازگشت آن به نتایج جستجو خواهیم داشت. در نتیجه خرید بک لینک بسیار حساس و بعضا خطرناک است.

پس میتوانیم اینطور بگوییم که اگر دوست دارید درباره الگوریتم پنگوئن گوگل و روش های جریمه کردن آن بیشتر بدانید، بدون برنامه بک لینک بخرید! اینطوری برای خارج شدن از جریمه باید ساعت ها زمان بگذارید تا مقاله های مختلفی با عنوان «چطور از جریمه پنگوئن گوگل خارج شویم» را بخوانید.

3 - رپورتاژ آگهی در ظاهر ساده ولی در باطن پیچیده است

خرید رپورتاژ آگهی، ایمن ترین راه برای افزایش اعتبار سایت و کسب بک لینک است. این تکنیکِ به ظاهر ساده، پیچیدگی های بسیاری در زمان اجرا خواهد داشت. بسیار پیش آمده که با هزینه های بالا و خرید رپورتاژ آگهی از سایت های معتبر باز هم نتیجه لازم را کسب نکرده ایم.

برای کسبِ بهترین نتیجه از رپورتاژ آگهی، باید یک بررسی دقیق از سایت های ارائه دهنده، کلمات هدف و صفحات هدف خود داشته باشیم و طی برنامه ریزی زمانی مشخصی اهداف خود را پیاده سازی کنیم.

4 - از شبکه های اجتماعی بک لینک رایگان ولی طبیعی بگیرید

برای موفقیت در سئو، باید از هر ابزاری که در دسترس دارید به بهترین شکل ممکن استفاده کنید. مثلاً میدانید که حضور در شبکه های اجتماعی و فعالیت مستمر در آنها میتواند بر سئو سایت تاثیر داشته باشد. ولی واقعاً چقدر در این امر موفق بوده ایم؟ چرا فعالیت های ما آنطور که انتظار داریم نتیجه بخش نیستند؟

میتوان با صرف زمان کم در شبکه های اجتماعی، از ارزش و تاثیر آنها برای لینک سازی استفاده نمود. ولی هر شبکه اجتماعی یا هر نوع فعالیتی لزوما بر سئو تاثیرگذار نیست. بلکه شما باید بر اساس حوزۀ کاری خود یک یا چند شبکه اجتماعی را انتخاب کنید و با یک تقویم محتوایی برنامه ریزی شده، در آن شبکه اجتماعی به انتشار محتوا بپردازید.

از طرفی بهتر است به جای اینکه در همه شبکه های اجتماعی، محتوای یکسانی قرار دهید، برای هر کدام یک محتوای مخصوص به آن پلتفرم را انتشار دهید. به عنوان مثال میتوانید مقاله ای که در سایت خود نوشته اید را به ویدئو یا عکس تبدیل کنید و در اینستاگرام به اشتراک بگذارید. به شرطی که برای شبکه های اجتماعی خود یک برنامه ریزی حساب شده و منظم داشته باشید، میتوانید خیلی ساده و ارزان لینک سازی کنید.

Disavow کردن لینک ها، یک راه نجات برای رهایی از جریمه الگوریتم پنگوئن

اگر سایت شما توسط پنگون جریمه شده، لازم نیست که مدت ها صبر کنید تا گوگل خودش متوجه شود که دیگر درستان را پس داده اید. برای اینکه بتوانید رتبه خود را دوباره به حالت اولیه بازگردانید، میتوانید به صورت دستی لینک ها را Disavow یا بی اثر کنید. این روش به طور ساده مثل این است که به گوگل بگویید لینک هایی که توسط سایت های مختلف به شما داده شده است را نادیده بگیرد و در رتبه بندی لحاظ نکند.

با این روش میتوانید بسیاری از لینک های بی کیفیت و مخربی که به سایت شما صدمه میزنند را بی اثر کنید. البته این را هم بدانید که بی اثر کردن لینک های مخرب تنها مختص رهایی از جریمه پنگوئن گوگل نیست؛ یعنی اگر فکر میکنید لینک های اسپم به سایت شما زیاد است و هیچ جریمه ای هم در کار نیست، با این ابزار میتوانید مطمئن شوید لینک های بی کیفیت ورودی سایت شما، توسط گوگل شناسایی نمیشوند.   

برای آشنایی با نحوه کار کردن با این ابزار میتوانید به ابزار گوگل سرچ کنسول مراجعه کنید.

Disavow

«حرف آخر» : حتی فکر جنگ با الگوریتم های گوگل را هم نکنید!

دانش سئو هر روز در حال تغییر است. الگوریتم های گوگل به صورت مستمر به روزرسانی میشوند و با تحلیل رفتار کاربر در لحظه، رتبه بندی نتایج را تغییر میدهند. ولی خیلی ها هنوز هم به همان تکنیک های کلاه سیاه قدیمی پایبند هستند.

این را بدانید که در سئو، کارهایی که دو سال و یا حتی 6 ماه پیش تاثیرگذار و ارزشمند بوده اند ممکن است امروز دیگر دردی از سایت شما دوا نکنند. یکی از کارهایی که ممکن بود قبلاً در جایگاه سایت شما تاثیر ویژه بگذارد، استفاده از لینک سازی و تولید محتوای اسپم بود.

حالا دیگر به لطف الگوریتم های پاندا و به خصوص پنگوئن، به هیچ شکلی نمیتوانید گوگل را گول بزنید. حتی اگر در این راه موفق هم شوید، گوگل دور یا زود متوجه خطاکاری شما میشود و تا مدت ها شما را در بلک لیست خود قرار میدهد.

پس مهم ترین درسی که باید از پنگوئن جنگجوی ما بگیرید این است که فکر تکنیک های زود بازده سئو یا مصنوعی را نکنید. چرا؟ برای اینکه گوگل همیشه سعی میکند با به روز نگه داشتن الگوریتم های خود، سایت های بی کیفیت را از صحنه روزگار محو کند و صلح و آرامشی ابدی را برای کاربران اینترنتی فراهم کند. حالا انتخاب با شماست،

 دوست دارید به کتاب های تاریخ بپیوندید یا پا به پای گوگل برای کاربر ارزش بیافرینید؟

گوگل همواره یکی از جستجوگر های معروف و حتی می توان گفت بهترین جستجوگر در دنیای وب و اینترنت بوده و هست. و با گذشت زمان نحوه نمایش نتایج جستجو توسط این جستجوگر تغییر پیدا کرده است. تا قبل از سال ۲۰۱۲ به دلایل مختلف نحوه نمایش نتایج توسط جستجوگر گوگل به شکل عجیبی بی نظم شده بود و سایت ها با محتوای کم کیفیت در ردیف ها و رتبه های بالاتری نسبت به سایت ها با محتوای با کیفیت قرار داشتند. کاربران نیز پس از جستجوی کلمه مورد نظرشان در گوگل، نمی توانستند به خواسته و هدف خود برسند. محتوا ها و مقاله های موجود در صفحات نخست جستجوگر گوگل از کیفیت لازم و کافی بهره مند نبودند و نمی توانستند نیاز کاربران را برطرف کنند. گوگل هر ساله که با مشکلات جدیدی روبرو می شود، برای مقابله و رفع چنین مشکلاتی فیلتر ها و الگوریتم های مختلفی را معرفی می کند. یکی از این فیلتر ها  الگوریتم پنگوئن گوگل بود که موضوع امروز این قسمت از مقاله های الگوریتم های گوگل پیرامون آموزش سئو است.
قبل از اینکه الگوریتم پنگوئن گوگل وارد دنیای وب شود، سئوکارانی پیدا شدند که با سو استفاده از فیلترهای گوگل و روش های غیر طبیعی سایت خود را به صفحات اول جستجو آوردند. یکی از این روش ها استفاده از لینک های تقلبی و کلمات کلیدی نامرتبط آن هم با تعداد زیاد بود که سبب میشد کاربر شاهد محتوایی بی کیفیت و گاهی اوقات ناخوانا در نتایج جستجوی خود باشد و از طرفی رتبه این چنین سایت های بی کیفیت توسط گوگل افزایش یافته و در نتیجه آن، این سایت ها به صفحات اول نتایج جستجو تشریف فرما می شدند. این امر سبب شد سایت هایی با ارزش تر که وقت زیادی برای محتوای خود صرف می کردند و محتوایی عالی داشتند و با کاربر تعامل بهتری نسبت به بقیه سایت ها برقرار می کردند ، به صفحات دوم و حتی پایین تر کوچ کنند. و این مسئله ای بود که سبب نارضایتی کاربران از نحوه نمایش نتایج توسط جستجوگر گوگل شده و ظلمی در حق سازندگان این سایت های با ارزش بود.
گوگل برای حل این مشکل چاره ای اندیشید و در ۲۴ ام ماه آوریل سال ۲۰۱۲ فیلتر ضد اسپمی معرفی کرد که کارش مبارزه با لینک سازی ها و کلمات کلیدی نامرتبط بود و خلاصه جنگ با آن دسته سئوکارانی بود که با استفاده از سئو کلاه سیاه (Black Hat Seo) سعی داشتند تا سایت خود را به رتبه های بالا و صفحات نخست جستجوگر گوگل برسانند. بر روی این فیلتر تا سال ۲۰۱۶ بیش از ۱۰ بروزرسانی اعمال شد و سرانجام در سپتامبر ۲۰۱۶ مت کاتس (Matt Cutts) در توئیت خود از این فیلتر به عنوانالگوریتم پنگوئن گوگل یاد کرد.

الگوریتم پنگوئن آمده است تا سئو بی کیفیت را به کلی محو و نابود کند.

در انجمن ها یا فروم ها دلایل زیادی برای این نام گذاری بیان شده است شاید بخاطر شباهت بین رنگ بدن پنگوئن و برادرش پاندا (که قبل از پنگوئن معرفی شده بود) باشد ولی دلیل این نام گذاری دقیقا مشخص نیست و شاید هم دلیل خاصی برای این نام گذاری وجود نداشته باشد.
اما کار الگوریتم گوگل پنگوئن دقیقا چیست و با چه هدفی به وجود آمده است؟ با ما همراه باشید.

الگوریتم پنگوئن گوگل چیست؟ و چه کار می کند؟

اگر بخواهم بطور خلاصه وار بیان کنم الگوریتم پنگوئن گوگل، الگوریتمی است که پس از برادر بزرگ تر خود یعنی الگوریتم پاندا گوگل پا در عرصه جنگ با خطا کاران و سئوکاران کلاه سیاه گذاشته است. کسانی که قصد دارند از طریق لینک سازی های غیر استاندارد خارجی و داخلی در متن سایت و استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی سایتشان را به مرتبه های بالاتری در صفحات جستجوی گوگل برسانند، توسط الگوریتم پنگوئن مچشان گرفته شده و اتفاقات تقریبا جبران ناپذیری برای سایتشان رخ خواهد داد.
از زمانی که الگوریتم پنگوئن وارد هسته گوگل شده و فعالیت های خود را آغاز کرده است کابوسی برای آن دسته از سواستفاده کنندگان و طراحانی شده است که قصد دارند با روش های غیر طبیعی سایت خود را به صفحات اول گوگل بیاورند. این الگوریتم استفاده بیش از حد از برچسب ها، لینک سازی های غیر استاندارد، تکرار زیاد کلمات کلیدی و همچنین نامفهوم بودن و بی ارزش بودن محتوا را تشخیص داده و کسانی که این نکات را رعایت نمی کنند جریمه می کند.
گفتنی است که الگوریتم پنگوئن گوگل پس از بروز رسانی های مختلف پیشرفت چشم گیری داشته است. زیرا وقتی به عنوان فیلتر ضد اسپم در سال ۲۰۱۲ معرفی شد پس از جریمه کردن سایت ها و پایین آوردن رتبه آن ها، دیگر بازگشت سایت به رتبه قبلی خود و رفع جریمه این الگوریتم تقریبا غیر ممکن می شد و سایت هایی که مرتکب خطا می شدند به صفحات و رتبه های پایین تری نزول می کردند و این نزول دیگر بازگشتی نداشت.
البته ناگفته نماند که پیش از به دنیا آمدن الگوریتم گوگل پنگوئن تعداد لینک ها در رتبه سایت نقش بسیار مهمی داشتند. در واقع ربات های گوگل بدون توجه به کیفیت محتوای نوشته شده، سایت هایی را که لینک زیادی داشتند مورد توجه قرار داده و رتبه چنین سایت هایی را ارتقا می بخشیدند. این امر سبب می شد کاربر پس از جستجو شاهد سایت هایی شامل متون کم کیفیت و غیر قابل درک باشد.

الگوریتم پنگوئن گوگل از زمانی که یک فیلتر ضد اسپم معرفی شد، بروزرسانی ها و تغییرات زیادی را تجربه کرد و هر یک از این آپدیت ها و بروزرسانی ها تاثیرات زیادی را هم بر سایت خطاکاران و هم بر سایت زحمت کشان گذاشته و همچنین در کارکرد این الگوریتم نیز تغییرات زیادی ایجاد کردند. همانطور که در بالا نیز اشاره شد، در آپدیت های ابتدایی پس از جریمه شدن دیگر بازگشتن به دوران اوج تقریبا غیر ممکن بود اما اکنون پس از آپدیت های مختلفی که بر روی این الگوریتم انجام شد، با انجام اعمال و روش هایی که در زیر نام خواهیم برد، می توانید تا حدودی سئوی سایت جریمه شده خود را بهبود بخشیده و سایتتان را به دوران قبل خود نزدیک تر کنید. در تصویر زیر می توانید ورژن های مختلف الگوریتم پنگوئن و تاریخ عرضه آن ها را بطور خلاصه وار مشاهده نمائید.

 

حال با دانستن تعریف الگوریتم پنگوئن و کارایی آن و همچنین آشنایی با تاریخ انواع بروزرسانی های بزرگ آن، بد نیست نکاتی نیز در مورد دوستی و سازش با این الگوریتم مهم بدانید.

دشمنان الگوریتم پنگوئن را بشناسید!

نکات جالبی هستند که سبب می شوند سایت شما مورد توجه الگوریتم پنگوئن گوگل قرار گیرد و پنگوئن بر روی سایت شما حساس تر شده و به بررسی سایتتان بپردازد. بر اساس بررسی هایی که الگوریتم پنگوئن بر روی سایت شما انجام می دهد و نیز شرایط محتواها و لینک ها در سایتتان، الگوریتم پنگوئن گوگل خود تصمیم می گیرد که چه رفتاری با سایت شما داشته باشد.
منظور از دشمنان الگوریتم پنگوئن گوگل در واقع اعمالی است که با انجام آن ها توسط الگوریتم پنگوئن شناسایی شده و جریمه خواهید شد. پس باید این دشمنان را بشناسید و با دوری از آنان به بهبود سئو سایت خود و سازش با الگوریتم پنگوئن کمک کنید!

۱. محتوای بی کیفیت و نامفهوم

اگر مطالبی که در بالا ذکر شدند را مطالعه کرده و به خوبی متوجه شده باشید می توانید به این نکته مهم پی ببرید که الگوریتم پنگوئن بر روی محتوای سایت شما حساس است. پیش از معرفی شدن الگوریتم پنگوئن برخی از مدیران برای بالا بردن رتبه سایت خود محتوایی تولید می کردند که ترکیبی از کلمات کلیدی مختلف بود و این کار رتبه سایتشان را بالا می برد اما حال کهالگوریتم پنگوئن سر کار آمده است بر روی چنین محتوا هایی حساس است و توجه می کند. و کسانی که بخواهند از این روش برای بهبود رتبه سایت خود استفاده کنند، جزای سنگینی از طرف این الگوریتم مقدس در انتظار آن هاست! با توجه به این نکته ای که گفته شد شما نیز سعی کنید محتوایی خوانا تولید کنید که بتواند به خوبی با کاربر تعامل داشته باشد و محتوایتان به نحوی باشد که کاربر با خواندن محتوا به مفهوم کلی دست یابد.

در اینجا قصد دارم یکی از تجربه های شخصی خودم را پیرامون الگوریتم پنگوئن گوگل برایتان بازگو کنم. چندی پیش بر روی سه صفحه طراحی سایت اصفهان ، طراحی سایت در زنجان و طراحی لوگو کار می کردم و قصد داشتم محتوای آن هارا بهبود ببخشم. اتفاقی که افتاد این بود که در بررسی سایت های دیگر به دو سایتی برخورد کردم که با محتوای بی کیفیت و لینک سازی اسپم توانسته بودند به صفحه نخست گوگل برسند ، من مطمئن بودم که دیر یا زود این دوسایت توسط پنگوئن گوگل جریمه خواهند شد و صد البته که این اتفاق افتاد و آن دوسایت از نتایج جستجو کاملا حذف شدند. باید این نکته را بخاطر بسپارید که دیگر زمان این نیست که با محتوای بی کیفیت در نتایج جستجو جایگاهی بدست آوردید و باید تمام تمرکز خود را بر روی تولید محتوا با کیفیت بگذارید ، محتوایی که کاربران از خواندن آن لذت ببرند و بتواند دردی از دردهای کاربران را درمان بخشد. اما چه بگوییم از دست سایت هایی که همچنان در خواب زمستانی خود فرو رفته اند و قصد بیدار شدن نیز ندارند…

۲. تکرار زیاد کلمات کلیدی

پیش از الگوریتم پنگوئن برخی محتوا نویسان و سئوکاران بدون توجه به کیفیت محتوا، دست به استفاده زیادی از کلمات کلیدی می زدند و با اینکه محتوای سایتشان ناخوانا و نامفهوم بود باز هم سایتشان پیشرفت خوبی داشت در حالی که سایتی دیگر با محتوایی با کیفیت تر و کلمات کلیدی کمتر و مرتبط با موضوع ، به رتبه های پایین تر سقوط می کرد . پس از ظهور الگوریتم  پنگوئن اکنون دیگر فکر استفاده از کلمات کلیدی زیاد و نامرتبط به ذهن هیچ عاقلی خطور نمی کند .

یکی از مهم ترین و اصلی ترین عوامل در سئو سایت ها و همچنین درمورد الگوریتم پنگوئن ، تولید حرفه ای محتواها می باشد و زیاد بودن محتوا در سایت تاثیر چندانی در سئو سایت شما ندارد لذا تولید محتوای کم و با کیفیت در درجه اول قرار می گیرد و مهمتر از هر چیز دیگری است . به این نکته مهم نیز باید توجه کنید که حتی اگر سایت شما در صفحه نخست جستجوی گوگل باشد و محتوای بی کیفیت تولید کنید ، کاربر در سایت شما باقی نمی ماند و بلافاصله سایت را ترک خواهد کرد که این امر تاثیر خوبی بر سئوی سایت شما نخواهد داشت.

۳.لینک سازی اسپم

لینک سازی اسپم اصلی ترین و مهم ترین دلیلی بود که الگوریتم پنگوئن چند سال پیش به عنوان فیلتری ضد اسپم معرفی شد . همه ما می دانیم که لینک سازی امری مهم در سئو سایت محسوب می شود ولی سوال اینجاست که چرا پنگوئن با لینک سازی ها مخالفت می کند ؟ در پاسخ باید به این نکته قابل توجه اشاره کنیم که الگوریتم پنگوئن با لینک سازی های منظم و بِجا مشکلی ندارد و گوگل نیز این نکته را متذکر شده است که فقط بر روی لینک سازی تمرکز نکنید . برای مثال اگر شما سایتی داشته باشید که در آن ۶۰۰۰ بک لینک گرفته شده باشد ولی در عین حال نه محتوای درست حسابی و نه سایتی سئو شده داشته باشید ، در اینصورت است که گوگل به سایت شما مشکوک شده و به بررسی سایتتان می پردازد و با خود می گوید این چگونه سایتی است که در تمام زمینه ها ضعیف است ولی لینک سازی قوی ای دارد ؟! در اینجاست که الگوریتم پنگوئن دست به کار شده و لینک های شما را به عنوان اسپم در نظر می گیرد و شما را به جرم لینک سازی اسپم جریمه می کند . این نکته را هم در نظر بگیرید که در صورت جریمه شدن توسط الگوریتم پنگوئن رتبه سایت شما به سختی به دوران قبل خود بازخواهد گشت .

موارد ذکر شده در بالا از موارد مهمی هستند که خشم الگوریتم پنگوئن را منجر می شوند. شما کاربران عزیز می توانید با دوری کردن از انجام تک تک نکات ذکر شده در بالا با الگوریتم پنگوئن به خوبی کنار آمده و این کار شما سبب می شود که الگوریتم پنگوئن دیدگاه مثبتی نسبت به سایت شما داشته باشد.

 

چگونه بفهمیم که توسط الگوریتم پنگوئن جریمه شده ایم؟

همانطور که در بالا نیز اشاره شد زمانی که شما قصد دارید با استفاده از روش های غیر استاندارد رتبه سایت خود را افزایش دهیدالگوریتم پنگوئن شروع به جریمه کردن سایتتان می کند و رتبه سایت شما را در کلمه مورد نظرتان به صورت چشم گیری پایین می آورد. در واقع الگوریتم پنگوئن گوگل زمانی که سایت ها را جریمه می کند، جریمه آن در اکثر مواقع بر روی صفحه اصلی تاثیر گذار است. و تجربه نشان داده است که گاها حتی صفحات دیگر سایت با همان رتبه باقی می مانند. برای مثال در نتایج جستجو یکی از صفحه های ” درباره ما ” و یا ” تماس با ما ” به جای صفحه اصلی سایت شما به کاربر نشان داده می شوند.

چگونه جریمه گوگل پنگوئن را رفع کنیم؟

الگوریتم پنگوئن گوگل در درجه اول لینک سازی های اسپم و غیر طبیعی شما را تشخیص می دهد پس اگر قصد دارید از دست جریمه این الگوریتم رها شوید برای شروع این کار ابتدا باید لینک سازی های غیر طبیعی و غیر استاندارد سایت خود را اصلاح و حذف کنید. و همچنین بک لینک های اسپم خود را Disavow کنید ، اگر اطلاعاتی راجب Disavow کردن ندارید می توانید مقاله آموزش حذف ( Disavow ) کردن بک لینک های مخرب را مطالعه نمایید. با توجه به اینکه لینک های اسپم مهم ترین عوامل در جریمه شدن سایتتان هستند، مواردی را نیز در زیر برای شما بیان می کنیم که در امر رفع جریمه سایتتان بی تاثیر نیستند .

  • نکته اول اینکه سعی کنید از سایت هایی که تعداد بیش از ۱۰۰ لینک خارجی دارند، لینکی دریافت نکنید زیرا که این سایت ها خود را در نزد گوگل بد نام کرده اند.
  • به عنوان نکته دوم تمام لینک های Site-Wide گرفته شده از سایت ها را حذف کنید و از سایت هایی که بر روی یک آی پی آدرس هستند لینکی دریافت نکنید.
  • سعی کنید انکر تکست (Anchor Text) های لینک ها را هم بصورت ترکیبی دریافت کنید.
  • نکته آخر هم اینکه اقدام به پاک کردن و یا Disavow کردن لینک هایی کنید که از سایت های مزرعه لینک یا همان مزرعه محتوا دریافت کرده اید.

در مراحل بعدی این امر شما باید به فکر تصحیح کردن محتوای سایت خود باشید و کلمات کلیدی ای که از آن ها زیاد استفاده کرده اید و سبب نامفهوم شدن محتوای سایت شما شده اند را حذف کنید و محتوای با کیفیت را تحویل بازرسان الگوریتم گوگل پنگوئن و بخصوص کاربران سایت خود بدهید .

 

 

چگونه برای سایت خود بک لینک تهیه کنیم؟

در زیر مراحلی را بصورت تصویری برای شما معرفی می کنیم که با انجام آن ها شما می توانید بک لینک های استاندارد برای سایت خود ایجاد کرده و لینک هایی که به سایت شما هیچ سودی نمی رسانند را هم پاک کنید :

۱- اگر وارد صفحه Google Search Console خود شوید، در سمت چپ صفحه، گزینه Links را در قسمت Security & Manual Actions مشاهده خواهید کرد روی آن کلیک کنید.

۲-  پس از کلیک کردن بر روی گزینه Links با تصویر زیر روبرو خواهید شد. در این صفحه تمام لینک هایی که از سایت ها گرفته اید برایتان نمایش داده می شود.

 

۳- اکنون برای ویرایش کردن لینک هایی که اشاره شد شما باید در بالا و سمت چپ صفحه، بر روی گزینه Export External Links کلیک کرده و پس از انتخاب پسوند فایل، آن را دانلود کنید.

در فایلی که دانلود کردید نام دامنه هایی را که به شما بک لینک داده اند، مشاهده خواهید کرد. در این فایل شما می توانید تک تک سایت ها را چک کرده و آن هایی را که غیر طبیعی و اسپم هستند را به فایل جدید بیفزایید. گوگل ابزاری به نام Disavow links دارد که شما پس از اتمام کارتان باید همان فایل جدید را که دامنه های اسپم را به آن اضافه کردید، به این ابزار گوگل معرفی کنید. تا بازرسان گوگل ( خزنده ها ) متوجه تغییرات سایت شما شوند. البته از آنجایی که سرعت بررسی این بازرسان نسبت به سایت های مختلف متفاوت است، ممکن است تغییرات که بر روی لینک های سایتتان انجام دادید، از ۴ ساعت الی ۳ ماه به طول انجامد البته به مقدار تغییراتی که شما بر روی سایتتان می دهید نیز بستگی دارد. یعنی اگر تغییرات زیادی ایجاد کنید بازرسان گوگل سعی می کنند تا سایت شما را هر چه زود تر بررسی نمایند.
در مواردی نیز تمام این کار هایی که انجام داده اید تاثیری بر روی افزایش رتبه محتوای سایتتان نمی گذارد و این در صورتی است که سایت شما بصورت دستی جریمه شده باشد. برای حل این مشکل نیز باید یک درخواست تجدید نظر به گوگل ارسال کنید.
تصویر زیر فرآیند تاثیر جریمه شدن یک سایت توسط الگوریتم پنگوئن و همچنین روند رو به رشد سایت را پس از رفع جریمه آن نشان می دهد .

نتیجه گیری نهایی

در این مقاله ما به معرفی و تشریح کامل الگوریتم پنگوئن گوگل پرداختیم و به چیستی آن پی بردیم. مواردی را برای شما نام بردیم که الگورتیم گوگل پنگوئن با آنها مشکل دارد و در جهت جریمه کردن آنها کار می کند .
یکی از نتایجی که با خواندن این مقاله به آن می رسیم این است که استفاده بیهوده و بیش از حد، از لینک های داخلی و خارجی در سایت ها و یا استفاده از کلمات کلیدی پشت سر هم که زمانی موجب ظاهر شدن تعداد زیادی سایت با محتوای بی کیفیت و نامفهوم در نتایج جستجوی گوگل می شدند، حال فقط و فقط موجب جریمه شدن سایت و محو شدن سایت از صفحات نخست جستجو شده و همچنین سئوی سایت شما را نه تنها بالا نمیبرند بلکه سبب می شوند که سایتتان به قعر نتایج جستجو سقوط کند.
شما می توانید با وقت گذاشتن بر روی محتوای سایت خود و در نتیجه تولید محتوای با کیفیت و هدفمند و همچنین لینک سازی های استاندارد و به اندازه، به پیشرفت سایت خود کمک شایانی کنید.

جالب توجه است که بدانید بنا به وضعیت اقتصادی و اجتماعی حاکم، شرایط به گونه ای شده است که اکثر کاربران برای افزایش رتبه سایت خود به دنبال سئو با قیمت پایین هستند و همان گونه که می دانید سئوی ارزان قیمت لزوما سئو با کیفیت بالا نیست و مطمئن باشید به جای بالا بردن رتبه سایتتان، رتبه سایت شما را بصورت چشم گیری پایین خواهد آورد. در مواردی نیز ابتدا رتبه سایت شما را افزایش داده و پس از گذشت مدتی سایت شما را همراه با کاهش رتبه، به صفحه های پایین تر در نتایج جستجوی گوگل منتقل می کند.

اگر مقاله بالا را مطالعه کردید با به اشتراک گذاشتن نظر خود در مورد این مقاله ما را در جهت بهبود آن راهنمایی کرده و برای مشاوره رایگان می توانید با شماره تلفن همراه قرار داده شده در سایت تماس حاصل فرمائید.

 

منابع : ویکی پدیا و https://faneseo.com/